'Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme' yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle birlikte yeni açılacak okullarda mescit bulunması şartı getirildi.

ABDESTHANE DE BULUNACAK

Mescitlerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği de düzenlemede bütün detaylarıyla yer aldı. Buna göre, mescitler doğal aydınlatmaya sahip olacak. Mescidin yanı sıra abdesthane de bulunacak.

OKULLARDA YENİ DÖNEM

Yönetmeliğe göre ayrıca okulların akaryakıt servis istasyonlarına en az 50 metre, eğlence yerlerine ise en az 100 metre uzaklıkta olması gerekecek ve doğal afetlere maruz kalabilecek, sağlık ve güvenlik açısından yüksek risk taşıyan bir yerde bulunmaması, yol, elektrik, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, telefon ve internet hatları gibi altyapı hizmetleri sağlanmış olacak.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Anadolu İmam Hatip Lisesi açılabilmesi için; öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması yetecek. İmam hatip liselerinde geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, musiki/ müzik dersliği bulunacak.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILACAK

Mesleki eğitim merkezleri, ilgili yönetmelikle ortaöğretim kurumları arasında sayıldığından bu merkezlere ilişkin yeni hükümler getirildi.

Mesleki ve teknik eğitim merkezinin bağımsız açılabilmesi için yerleşim birimi il veya ilçe merkezi olacak ve merkezin açılacağı yerleşim biriminde, merkezde eğitimi yapılacak alan ve dallarla ilgili işletmelerde mesleki eğitime uygun ve yeterli kapasitede iş yeri bulunacak.