Okul çevresinde alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı;

Tüm okullarda bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri, okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde bulundurularak güvenlik değerlendirmesi yapılacak ve okullar güvenlik yönünde öncelikli gruplarda değerlendirilecek.

Öncelikli okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi' ise tüm okullar için görevlendirilecek.

GÜVENLİK İÇİN TOPLANACAKLAR

Birinci derecede öncelikli okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, sorumlu olduğu okul yöneticileri ile en az haftada bir, ikinci derece öncelikli okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi en az 15 günde bir, üçüncü derece öncelikli okullarda ise güvenli eğitim koordinasyon görevlisi en az ayda bir görüşme yapacak.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

Görüşmede dile getirilen sorunlar ve güvenli eğitim koordinasyon görevlisince tespit edilen aksaklıklara ilişkin tutanaklar tutulacak, bu tutanaklar Çocuk Şube Müdürlükleri/Büro Amirliklerine gönderilecek.

OKULLA İLGİLİ HERYER DENETLEENCEK

Okulla ilişkisi bulunmayan şahıslar uzaklaştırılacak, gerekiyorsa cezai işlem tabi tutulacak. Çocuklara sigara, alkol, bali, tiner vb. insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı sıkı denetlenecek ve aykırı hareket eden kişilere kesinlikle müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar denetlenecek.

İl Emniyet Müdürlüklerince belirlenmiş okullara Milli Eğitim Bakanlığınca güvenlik kamera sistemleri kurulacak. Yerel imkanlarla 1000 öncelikli okulda kamera sistemi kurulması hızlandırılacak.