İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ilçemizdeki ortaokul ve liselerimizdeki yaklaşık 10.000 öğrencinin katılımıyla düzenlenen okumak için yarışalım - kitap okuma yarışmasının Final Sınavı, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde yapıldı.

10 KİTAP BELİRLENDİ

Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican;

" Eğitimin amacı okuyan okuduğunu anlayan, düşünen ve üreten geliştiren bireyler yetiştirmektir. Bunun yolunun da okumaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz.

Bu amaçla sene başında aldığımız karar doğrultusunda kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirmek amacıyla, İlçemiz resmi/özel Ortaokul 5. Sınıflarda öğrenim gören 5729 öğrencimize ve Lise 9. Sınıf 4097 öğrencimize yönelik olarak komisyon tarafından toplam 10 kitap okunması kararlaştırıldı"

5 VE 9.SINIFLAR KATILDI

"İlçemizdeki okullarımız kendi okullarında bu kitapların okunmasını sağladılar. Bu etkinliğimize 5729 ortaokul 5. Sınıf öğrencisi ve 4097 lise 9. Sınıf öğrencimiz katılmıştır.

Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu

Belirlenen kitaplar okunduktan sonra Okullarımız kendi okullarındaki öğrenciler arasında yaptıkları sınavla okullarını temsilen 3 öğrenci belirlediler. Okullarımızdan seçilen 29 lisemizde 87 öğrencimiz, 56 ortaokulumuzdan 168 öğrencimizin katılımıyla ilçe derecesinin belirlenmesi için bugün burada yazılı sınav yapılacaktır. Bu sınavın sonunda dereceye giren öğrencilerimizi belirleyerek çeşitli ödüllerle mükafatlandıracağız.

Biliyoruz ki bu tarz yarışmaların asla kaybedeni olmayacaktır. Bugün böylesi bir yarışmayı tamamlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve okumak için yarışan tüm öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ADINA

Amaçlarının her gün gelişen ve değişen dünya üzerinde üreten geliştiren bireyler yetiştirmek olduğunu kaydeden Bilican şöyle devam etti:

"Bizler bunun okumaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Yaptığımız bu etkinlikle bu bireylerin gelişmesi için bir vesile olur diye düşünüyoruz. Bu tarz etkinliklerle İnegöl Eğitimini bir adım daha öteye götürmeğe amaçlamaktayız.

Ayrıca bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldığımız karar gereği ilçemiz çapında yapılan tüm yarışmaları 15 Temmuz Şehitlerinin adına yapmaktayız. Yaptığımız yarışmayı da 15 Temmuz'da hain darbeye karşı vatanını bayrağını ve istiklalini korumak uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimize ve bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize armağan ediyoruz. Ruhları şad olsun."