2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

OKUL BAHÇESİNDE KAHVALTI

Okul bahçesindeki kahvaltıya okul yönetimi ve öğretmenler katıldı. Kahvaltı sonrası Okyanus İlk ve Ortaokul Müdürü Erdoğan Kızmaz bir konuşma yaptı.

TEOG'DA BAŞARI YÜZDE 100

Kızmaz; "İnegöl Okyanus Koleji olarak bu yıl TEOG'da ve LYS'de başarılara imza attık. TEOG sınavına 43 öğrenci girdi. 5 öğrenci Fen Lisesi, 18 öğrenci Anadolu Lisesi, 20 öğrenci Anadolu Meslek Liselerine birinci tercihlerinde yerleştirilmişlerdir. Bundan sonraki 3 tercihte bu öğrencilerimizin daha yüksek puanları okullara yerleşme imkanları olacaktır. Ve bu sonuçlara göre TEOG'da yerleştirme başarımız yüzde 100'dür.

Okyanus Koleji Anadolu Lisesi ise toplamda 38 mezun vermiştir. 1 öğrencimiz sınava girememiştir. 10 öğrencimiz bir yüksek öğrenim kazanabilme puanına sahip olmalarına rağmen tercih yapmayıp daha yüksek puanlı üniversite kazanmak için, hazırlık yapacaklarını beyan etmişlerdir.

Okyanus Koleji Anadolu Lisesi öğrencimiz Oğuzhan Özcan İnegöl birincisi, Türkiye 151'ncisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesine yerleşmiştir. Okyanus Koleji olarak kendisini laptop ile ödüllendirdik" dedi.

28 ÖĞRENCİ KAZANDI

28 öğrencinin yerleştikleri üniversite dağılımı da paylaşan Kızmaz;

"2 Öğrenci İşletme Fakültesi, 4 Öğrenci Uluslararası İlişkiler, 1 Öğrenci Dış Ticaret, 1 Öğrenci Hukuk Fakültesi, 2 öğrenci Psikoloji, 1 Öğrenci İç Mimarlık, 1 Öğrenci Mimarlık, 1 Öğrenci Maliye Bölümü, 1 Öğrenci Sosyal Bilimler, 1 Öğrenci İktisat, 1 öğrenci Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 1 öğrenci Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, 3 Öğrenci Diyestisyenlik, 2 Öğrenci Sağlık Yönetimi, 1 Öğrenci Edebiyat Fakültesi, 1 Öğrenci Bilgisayar ve Yazılım, 1 Öğrenci Matematik Bölümü, 1 Öğrenci Endüstri Mühendisliği, 1 Öğrenci Bilişim Sistemleri ve Yazılım Mühendisliği ve 1 öğrenci İngilizce Fizik öğretmenliğini kazanmıştır. Tercih yapan 28 öğrencimizin tamamı tercih ettikleri 1 ve 2.sıradaki okulları kazanmışlardır. LYS 'de başarımız yüzde 100'dür. Bundan sonraki eğitim hayatlarında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

LAPTOP HEDİYE EDİLDİ

Okyanus Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk de başarılı bir yılı geride bıraktıklarını, daha başarılı bir eğitim öğretim dönemine yelken açtıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İnegöl birincisi, Türkiye 151'ncisi olarak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesine yerleşen Oğuzhan Özcan'a laptop takdim edildi.