Okyanus Koleji, dün okul binasında basın mensuplarını ağırladı. Kahvaltılı olarak gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk;

"Bildiğiniz gibi 2018 yılı ilçemiz ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. 2018'in ilk günlerindeyiz, eğitim-öğretim döneminde birinci dönemin bittiği, ikinci dönemin hazırlıkların yapıldığı günlerdeyiz.

Okyanus Koleji olarak bir buçuk yıl önce İnegöl öğretimine katkı sağlamak amaçlı İnegöl'de eğitim adına var olan değerleri daha güzel hizmet etmek için ekip arkadaşlarımızla beraber, güzel bir heyecan farklı bir rekabet ve özel okullar arasında daha kaliteyi arttırmak için özel bir çalışma ortamı içerisindeyiz.

DAHA KALİTELİ EĞİTİM

Okyanus Koleji olarak amacımız daha iyi daha güzeli daha kaliteyi yakalamaktır. Hem personel, hem öğretmen, hem yönetici hem de hem de araç gereç ve donatım adına çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki bu çalışmalar İnegöl'de eğitim adına bu dönem ve önümüzdeki yıllarda farkındalık ortaya koyacaktır.

İnegöl'de daha kaliteli öğrencinin yetişmesi konusunda Okyanus Koleji üzerine düşen görevi yapacaktır. Ben bu vesile ile yeni yılınızı yine İnegöl'ümüze güzel Türkiye'mize tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

1. Dönemin son günlerinde 15 günlük sömestre tatili sonrasında tekrar 2. dönem çalışmalarına eğitim alanında yeni projelere yeni adımlarla çalışmaya devam edeceğiz. Malumunuz özel okullarda bursluluk sınavı yapılmaktadır, İnegöl Okyanus Koleji olarak 13 14 Ocak günü okulumuzda sınav yapacağız" dedi.

OKYANUS KOLEJİ FARKLI

İnegöl Özel Okyanus Koleji İlk ve Ortaokul Müdürü Erdoğan Kızmaz da şunları söyledi: "Bizler özel İnegöl Okyanus Koleji olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında, İnegöl eğitimine merhaba dedik.

Amacımız hem var olan İnegöl eğitimine daha da katkı koymak ama bunun yanında Okyanus Kolejleri'nin farklılığını, öğrenci yetiştirmedeki vizyon ve hedeflerini İnegöllü öğrencilerimizde buluşturmaktı.

GELECEĞİN NESİLLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Sonuçta bütün okullar öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan kurumlardır milli ve manevi değerleri ülkesini ve vatanını seven bayrağının dalgalanmasından her zaman onur duyan nesiller yetiştirmek, ülkemizin ve Milli Eğitim bakanlığımızın temel amacıdır.

Bizler İnegöl Okyanus Koleji olarak İnegöl eğitimi ile buluşurken bunun dışında neyi hedefledik. Özel Okyanus Koleji'nin öğrenci yetiştirmedeki temel 1. nedeninde tabii ki yetenek yönelim sistemi anlamında yani 40 saatlik bir eğitimin 10 saatini öğrencilerin yeteneklerini geliştirici bir eğitime ayırması bunda öğrencilerimizin sadece müzik dersi ile kalmıyoruz müziğin kendi arasında gitar piyano hazır vurmalı çalgılar gibi bölümlere bölerek çocuğun yeteneklerini keşfedilmesini yine sportif faaliyetlerde çocuğun bütün spor alanlarında yani yüzmeden badmintona, basketboldan voleybola, futboldan masa tenisine kadar bütün alanlarda kendini geliştirmesini esas olarak önemsiyoruz. Yine akıl oyunları ile beraber çocuklarımızın zeka gelişmesine yardımcı oluyoruz ve bunu satrançla destekliyoruz."

KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTİM

"İnegöl eğitimine ilk defa sunduğumuz Türkiye'de de yeni yeni bu yıl konuşulmaya başlanan kodlama ve robotik eğitimi okulumuz öğrencilerine bu imkanı sunduk. Hatta bir ay önce bununla ilgili Türkiye genelinde eğitim seminer okulumuzda düzenlenmişti. Yani burada amaç artık çocuklarımızın farklı düşünebilen yeteneklerini ön plana çıkartabilen öğrenciler yetiştirmek"

YABANCI DİL ÖN PLANDA

"Bunun yanında Okyanus Koleji olarak yabancı dili önemsiyoruz. Çünkü artık dünya insanı olmak dünyada var olabilmenin nedeni iyi bir dil bilmekten geçiyor. Biz de okul öncesinde ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesinde çocuklarımızın yine 40 saatlik dersin 10 saatini, hatta ortaokul 5 sınıflarda 14 saatini yabancı dili ayırıyoruz. 2 dilimiz var çift dilli eğitim sistemi ile çocuklarımızı yine bu şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz"

PROJE TABANLI EĞİTİM

"Bunun yanında proje tabanlı eğitime önem veriyoruz. Yani artık çocuklarımızın sitedeki apartman dairesindeki servisle okula gidip yeniden servisle apartman dairesine o hayatlarından kurtarmayı istiyoruz. Ne yapıyoruz çocukları bizzat sahaya indiriyoruz yani sınıfları biz artık dört duvar arasından çıkartıyoruz.

Artık bizim için her yer sınıf. Yani tarla, bağ, bahçe, tepe, ova, deniz, baraj, hayvan ahırı pancar sökülen tarla, buzhane, soğuk hava depoları ve bütün bahçemiz bütün okul imkanları, mobilya fabrikaları diğer fabrikalar, tekstil fabrikaları her yer çocukların sınıfıdır dedik.

Çocuklarımızı bu şekilde neden böyle yapıyoruz, çünkü yaşadıkları hayatı farkına varabilir nesillerin yetişmesini istiyoruz. Bunun yanında akademik çalışmaları önemsiyoruz, Çünkü akademik anlamda çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bildiğiniz gibi okulumuz İlkokulu'ndan Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi açarak istedik ki Türkiye'nin ve dünyadaki gelişime katkı görecek öğrenciler yetiştirelim."

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

BAŞARI GURURLANDIRIYOR

"Yine biz geçen sene üniversite sınavında YGS İnegöl birincisi ve Türkiye 150.si olan öğrencimiz bizim öğrencimiz Oğuzhan. Oğuzhan da şu anda zaten Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görüyor. Yani akademik anlamda da gelişim sağlıyoruz biz bu 4 niteliği bir öğrencide buluşmasını sağlıyoruz.

Okyanus Koleji'nde her yönüyle düşünen sorgulayan araştıran öğrenciler artık çıkacaktır. Çünkü bize bunlar lazım. Bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğini 10 yıl sonrasını 15 yıl sonrasının nesli olacak. O zaman o nesli iyi bir nesil olarak yetişmeliyiz, biz bunu önemsiyoruz. "

BURSLULUK SINAVI 13-14 OCAK'TA

"Bursluluk sınavı yapıyoruz 13-14 Ocak'ta bunu yapmamızdaki amaç çocuklarımızın öğrenme durumlarını ve şu anki durumlarını tespit etmek istiyoruz. Hem İnegöllü öğrencilerimize buluşmak istiyoruz, biz İnegöl ve Yenişehir'deki öğrencilere eğitim veriyoruz. Çünkü bizim Yenişehir'den 30 tane öğrencimiz gelip gidiyor. Oradaki öğrencilere de hitap ediyoruz. İnşallah 2016'da açıldık 2017'de bütün sosyal kültürel faaliyetler de İnegöl'de var olduk, başarılı çalışmalara imza attık. İnegöl birinciliklerimiz oldu. 2018 yılında da beraber inşallah yeni projelerimizle devam edeceğiz. Biz dediğimiz gibi projeyi önemsiyoruz"