Düğünlerin artmasını fırsat bilen çocuklar, düğün salonlarının önünde bir araya gelerek gelin arabalarının etrafını sarıyor. Özellikle hafta sonları şehir merkezini ablukaya alan çocuklar, düğün araçlarının ardından yüzlerce metre koşarak bahşiş almaya çalışıyor.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Düğün araçlarından bahşiş almaya çalışan çocuklar, her yolu deniyor. Yollardaki araçlardan korkmadan gelin arabasının arkasından yüzlerce metre koşan çocuklar, düğün konvoyundan atılacak zarflar için büyük mücadele veriyor.

KAZAYA SEBEP OLACAKLAR

Gelin arabasının hareket etmesiyle başlayan koşuşturmaca, tehlikenin boyutlarını da gözler önüne seriyor. Araçların hızına aldırmayan çocuklar, zarf kapabilmek için arabanın üstüne biniyor, aracın camlarına asılıyor. Araçların arasında koşarken ezilme tehlikesi atlatan çocuklar, buna aldırış etmeden alacakları bahşişin peşine düşüyor. Yaşları 8 ila 15 arasında değişen onlarca çocuk, her gün aynı görüntüleri sahneliyor.

Düğün salonları önünde ve kavşaklarda gerekli önlem alınmamasından dolayı sıkça yaşanan bu olaylarda çocuklar çoğu zaman durmayan arabaların altında ezilme tehlikesi atlatıyor. Vatandaşlar, yetkililerin ve çocuk sahibi ailelerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyor.