MODEF Fuarcılık, Mobilyacılar Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler Odası, İnegöl Mobilya Pazarlama ve Satış Komitesi'nin (İMOSPAK) öncülüğünde konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Başkanların katılımıyla Közbahçe'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan MODEF Fuarcılık başkanı Yavuz Uğurdağ, İMOB 2018 Fuarı'nın 23 - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi.

480 firmanın katılacağı fuarda İnegöl'den 200 firmanın yer alacağını belirten Uğurdağ, "İstanbul Fuarı, İnegöl mobilya sektörü için ciddi anlamda önem taşıyor. İnegöllü mobilyacılar olarak 32 bin metrekarede İnegöl mobilyasını İstanbul Fuarı'nda temsil edeceğiz. İnegöl 200 firmayla, İstanbul Fuarı'nda temsil edilecek."

"Bizim öncelikli fuarımız İnegöl'de organize ettiğimiz MODEF fuarlarıdır. Bunun yanında İstanbul'da yapılan fuar bizim için çok önemlidir. İnegöllü firmalarımız bu fuara ciddi şekilde hazırlanıyorlar. İhracatımızın artmasıyla ilgili ciddi efor sarf ediyorlar. Bu sene de organize edilecek olan fuarın öncelikle katılan firmalara, İnegöl mobilya sektörüne ihracat anlamında ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyiz."

"Önceki yıllarda fuarın yerleşmesi ile alakalı stantların yapılmasıyla alakalı arkadaşlarımız yolculuk halindeyken birçok olumsuzluk yaşadık, bazı arkadaşlarımızı kaybettik. Yola çıkan arkadaşlarımız acele, hızlı hareket etmesinler. Can güvenliği çok önemli. Bu bağlamda yolculuk halinde oraya giden arkadaşlarımız tedbirli şekilde gitsinler, İnegöl olarak yeni acılar yaşamayalım" dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise "İstanbul'da gerçekleşecek olan fuara İnegöl'den 200 mobilyacı katılım sağlayacak. Her geçen sene kendini geliştirerek büyüyen ve Türkiye'de mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İnegöl, bu yıl yine Ocak ayında İstanbul'da kendini tanıtma fırsatı bulacak. Kısmet olursa hep birlikte o fuarda olacağız. Çünkü İnegöl'ün mobilyacısının kalbi o fuarda atacak."

"Fuara katılan tüm mobilyacılarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. Bu fuar İnegöl için çok önemli. Bu fuara katılmak üzere yola çıkan bazı arkadaşlarımız, yollarda bir takım kazalara maruz kaldılar. Bunların olmaması için, kötü hadiselerin yaşanmamasını diliyorum." diye konuştu.

Fuar katılımcılarına trafik uyarısı yapan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da "Mobilya fuarına gidiş-gelişlerde yitirdiğimiz değerlerimiz var. Sadece İstanbul Mobilya Fuarında değil genellemeye baktığımızda trafik kazaları terör kadar acı. Yola çıkış gelişler fuar zamanları daha çok oluyor. Nakliye firmalarımız da İnegöl'ün değerleridir. Onun için her yola çıkışlarda uykusuz, dalgın yola çıkılmasını istemiyorum. Lütfen uykusuz, dalgın yola çıkmayın. 23-28 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak olan fuarın ciddi katkılar sağlayacağını biliyorum, hayırlı kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Fuarın hayırlı olmasını dileyen Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan "İnegöllü katılımcılarımız İnegöl'ü layıkıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Türkiye'nin 2018 modellerinin, tasarımlarının sergileneceği bu fuarda İnegöllü firmalarımızın da ayrı ve özel bir yerinin olduğunu biliyorum. Şimdiden katılımcılarımıza hayırlı olsun" dedi.

İMOSPAK Başkanı Barış Bekiz ise "Önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleştirilecek fuar var. İnşallah hayırlı ve bereketli geçer. İnşallah kazasız, belasız bir fuar olur." dedi.