Belediye encümen salonunda gerçekleştirilen toplantıda kurul başkanı sıfatıyla Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Bilal Altınbaş ve kurul üyeleri de hazır bulundu. Kurul toplantısında daha önce alınan kararlar gözden geçirilirken, bundan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda atılması gereken adımlar tek tek masaya yatırıldı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU GÖREVİNİN BAŞINDA
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun aylık toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu;
"Bildiğiniz üzere 6331 sayılı kanunun İş Sağlığı ve kurulları hakkında yönetmeliğe istinaden bir kurul oluşturduk. Kurulumuzu oluşturduktan sonra çalışanlarımıza yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınması gereken tedbirleri hayata geçirmeye başladık.
Bunun akabinde hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında iş sağlığı ve güvenliğini birinci öncelikli konu olarak belirlediklerini ve bu nedenle personelimize bu alanda eğitim verdiklerini, her geçen gün de bu alanda daha iyi bir konuma gelme noktasında kurul olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi buradan belirtmek istiyorum" dedi.
ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATTIK
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulumuz daha önce yapmış olduğu toplantılarda önemli kararlara imza attı diyen Kansu;
"Bu noktada acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım raporu hazırlanarak belediyemizin eksikleri tespit edilmiş ve bu konuda alınması gereken önlemler kapsamında binalarımızda acil çıkış kapıları ve yönlendirme levhaları, acil durum aydınlatmalarının revize edilmesi ve doğal afetlere karşı gerekli önlem ve tedbirlerin hayata geçirilmesi yönünde bir takım kararlar alınmıştı.
Ayrıca masa başında çalışan belediye personelimize yönelik olarak monitörlerin yükseltilmesi, bel ve ayak desteği konusunda da gerekli çalışmalar hayata geçirilmişti" dedi.
GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu olarak bundan sonra atılacak adımları bugünkü toplantımızda masaya yatırdık diyen Kansu;
"Toplantıda kurul olarak bundan sonra yapılması gereken konular üzerinde duruldu. Özellikle iş yeri iç yönetmelik taslağının yapılan işin niteliğine göre en uygun şekilde hazırlanması, iş kazalarını minimum seviyeye çekmek için çalışanlara makine kullanım, bakım ve iş güvenliği talimatlarının hayata geçirilmesi, makine koruyucuları, işe uygun kişisel koruyucu donanım tespiti, acil durum ekiplerinin kurulması ve eğitimleri kapsamında yönetmelikte belirtilen çalışan sayısına uygun olarak ekipler oluşturulmasına dair kararlar alınırken, ayrıca itfaiyeden yangın ile mücadele ve söndürme eğitimi, Sağlık Bakanlığı onaylı kuruluşlarından ilk yardım eğitimi alınması ile çalışma ortamı düzeni ve yangın söndürme tüplerinin teknik yeterliliği konularının hayata geçirilmesi noktasında gerekli adımların atılması da kararlaştırıldı" dedi.
ÖNCELİĞİMİZ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İş sağlığı ve güvenliği bizim çok önemsediğimiz bir konu, bu konu da ne gerekiyorsa her türlü çalışmayı harfiyen yapacağız diyen Kansu;
"Bu kapsamda belediye olarak tüm sistemlerimizin iş sağlığı ve güvenliği kontrolünden geçerek gerçekleştirilmesine dikkat edeceğiz. Son olarak önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği derken, çalışanlarımıza kazasız günler diliyorum" dedi.

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da