Alınan bilgiye göre, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, iki farklı suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla çok sayıda şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İnegöl'deki 16 ev ve 8 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin destek verdiği operasyonda, 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerden 8'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

2 ŞÜPHELİ SERBEST

'Adam öldürme, silahla yaralama, tehdit, iş yeri kurşunlama ve mala zarar verme' gibi suçlardan adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Emrah K., Murat Ç., ile Orhan T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Yavuz B., ve Hasan L., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ELE GEÇİRİLENLER

3 ay süren teknik takibin ardından düzenlenen operasyonda; 1 kalaşnikof, 12 tabanca, 8 pompalı tüfek, 220 adet fişek ele geçirildi. Operasyon düzenlenen bir evde, polis baskınlarına karşı kurulan kamera sistemi dikkatlerden kaçmadı.