21-26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası kutlamaları İnegöl'de başladı. Kutlamalar kapsamında İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu'nda program düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda, öğrenciler ormanların önemini anlatan skeçler sahneledi.

Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu! Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu!

AĞAÇ BAYRAMI

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü Mehmet Hatırnaz, Orman Haftasının her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlandığını söyledi.

Orman Haftası'nın ağaç bayramı adıyla da adlandırıldığını belirten Mehmet Hatırnaz, "Haftanın amacı çocuklara ormanların önemini kavratmaktır. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız."

ORMANLAR OKSİJEN VE YAĞMUR FABRİKASI

"Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir.

Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı insanlardır" diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Konuşmanın ardından ormanların önemini anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Öğrenciler tarafından şiir ve şarkıların seslendirilmesinin ardından program Orman Haftası nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.