21-26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası kutlamaları İnegöl'de başladı. Kutlamalar kapsamında Hacer Salih Yıldız İlkokulu, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde program düzenledi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü Mustafa Zengin, Orman Haftasının her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlandığını söyledi.

ORMANA İNSAN ZARAR VERİYOR

Zengin yaptığı açıklamada;

"Yüzyıllardır dost diye sarıldığınız toprak, minnetle başını çevirdiğimiz gök, üzerine türküler yaktığımız, şiirler yazdığımız denizler kirlenmekte, ormanlarımız yok olmaktadır. Uygulanan yanlış tarım politikaları, plansız yerleşim alanlarının oluşturulması, atalardan devraldığımız ve çocuklarımıza miras bırakacağımız toprağın, orman alanlarının azalmasına bağlı olarak erozyonla yok olmasına neden olmaktadır."

EVRENSEL YIKIM VAR

"Dünya toprakları son yüzyılda, çok büyük bir tehlikenin tehdidi altındadır. Her gün haberlerde bir başka yüzünü gördüğümüz küresel ısınma, evrensel bir yıkım olarak kapımızda durmaktadır. Binlerce yıldır tabiatın dostu olan insan, son zamanlarda teknoloji ve sanayinin gelişmesiyle birlikte onarılması çok güç bozulmalara neden olmaktadır."

ORMANLARIMIZI YAKIYORUZ

"Ormanların hayatımızdaki yeri ve önemini bilmeyenimiz yoktur. Ne var ki hafta sonu gezintisinde yakılan ateşi tam olarak söndürmeden oradan ayrılışımızın, gencecik fidanları keyfe keder katledişimizin izahı da yoktur! Türkiye'de 10 yıllık sürede çıkan 24 bin 264 orman yangınında, yılda ortalama 9 bin hektar alan zarar görürken, bunların %87'sinin insan kaynaklı olduğu tespit edilmiştir" dedi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Konuşmanın ardından ormanların önemini anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Öğrenciler tarafından şiir ve şarkıların seslendirilmesinin ardından program Orman Haftası nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Resimde dalında; Özel Kosova Devrim İlkokulu öğrencisi Bahar Ilgaz Yürük birinci, İshakpaşa İlkokulu öğrencisi Defne Gülmez ikinci, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Ecrin Keskin üçüncü oldu.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı

Şiir dalında ise İsaören Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sude Yıldırım birinciliği elde ederken; Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Betül Usda ikinci, Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencisi Rümeyse Kışla üçüncü oldu.