Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla farklı düzenlemeler ve önlemler alan İnegöl Belediyesi'nin talebiyle konu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

UKOME kararıyla, şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin İnegöl şehir merkezine girişi yasaklandı. Yeni kararla, Şehirlerarası Otobüs terminaline girmek isteyen yolcu otobüsleri Hikmet Şahin Köprülü Kavşak üzerinden dönüş yaparak, otogara giriş yapıyor.

KARARA UYMAYANLARA CEZA

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

Yasağın başlamasıyla birlikte otobüsleri takibe alan İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, belirtilen güzergahı kullanmayan otobüslere işlem yapıldı. Bu kapsamda yasağa uymayan 20 otobüse toplam 5 bin 180 TL para cezası kesildiği bildirildi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin İnegöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada;

"Özdilek Kavşağını kullanarak İnegöl Terminaline giriş yapan şehirlerarası yolcu otobüslerinin özellikle AVM Kavşağı ve o bölgede bir trafik keşmekeşliğine neden olduğu gözlemlenmiş ve Anakara istikametinden gelip Bursa yönüne giden ve Özdilek Kavşağından dönerek terminale giriş yapmak isteyen yolcu otobüslerinin terminale giriş yapması için Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından dönüş yaparak Bursa istikametinden gelen otobüslerle aynı güzergah üzerinden, Bursa-Ankara karayolundan terminale giriş yapmaları belediyemizce uygun görülmüş ve bu konu Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kuruluna sunularak bu yönde bir karar alınmıştır."

"Alınan karar gereğince Ankara istikametinden gelip Bursa istikametine giden yolcu otobüsleri İnegöl terminaline giriş yapmak için Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından dönüş yaparak yukarıda bahsedilen güzergahı kullanmak suretiyle terminale giriş yapacaklardır. Böylelikle terminale ortalama günde 300 otobüsün giriş çıkış yaptığı göz önüne alındığında, AVM Kavşağı ve civarında trafik yoğunluğu açısından kısmen bir rahatlama olacağı ön görülmektedir. Alınan bu karara riayet etmeyen araç ve firma sahiplerine yetkili kurumlarca yasal işlem yapılacak" ifadelerine yer verildi.