Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, referandum sonrası yaşananları değerlendirdi.
SONUCA SAYGI DUYUN
Daha güçlü bir Türkiye için milletin üzerine düşeni yaptığını ve sandıkta kararını açıkladığını belirten Malkaç; "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi milletimiz vatandaşlık görevini yaparak sandığa gitti ve ülkesi için en doğru olduğuna inandığı şekilde oyunu kullandı. Çıkan sonuca milletçe saygı duymamız gerekiyor. Çeşitli bahaneler öne sürerek ülkeyi germeye kimsenin hakkı yok. İş dünyası olarak bu tür gergin ortamların ülkemize neler kaybettirdiğini daha önce de gördük. Bu saçmalığa artık son verilmeli" dedi.
NEFRET DİLİ DURDURULMALI
Referandumda kayda değer herhangi bir olayın yaşanmaması, referanduma katılım oranının çok yüksek bir oranda gerçekleşmesinden mutlu olduklarını ancak sonrasında yaşanan gelişmelerin kendilerini üzdüğünü anlatan Malkaç, "Özellikle Alevi vatandaşlarımız üzerinden siyaset yapan dış kaynaklı lobiler, ülkemizi yeniden karıştırma peşindeler. Ülkemizdeki Alevi kardeşlerimizden destek bulamayanlar şimdi uçaklarla İstanbul, Ankara ve İzmir'e adam taşıyorlar. Ve maalesef bu oyuna gelen partiler var. İnsanları sokağa çağıran bu nefret dili bir an önce durdurulmalı. Aksi halde ülkemizde olası yaşanacak tüm acıların vebali üzerlerinedir." şeklinde konuştu.
ÇAREYİ KAVGADA ARIYORLAR
Vandallıkla kimsenin bu ülkede bir kazanım elde etmediğini de kaydeden Malkaç, "Masada kazanamayanlar çareyi kavgada arıyorlar. Sandıkta kazanamadım diye devletiyle karşı karşıya gelme zihniyetini asla kabul etmiyoruz. Derhal bu tür çabalardan uzaklaşılmalı. Özellikle bizim milletimizden ricamız bu tür oyunlara gelinmemesidir. Muhalefet partilerinin ise bu gerginliği düşürmeleri ülkeyi germemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
KÖKLÜ ÇÖZÜMLERE İHTİYACIMIZ VAR
Gelinen noktada, Türkiye'de artık belirsizliklerin sona ermesi dileğinde bulunan Malkaç, şöyle devam etti: "Siyasette vesayetle, toplumda düşmanlıkla, ekonomide gerilemeyle, hukukta adaletsizlikle ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerle, muhtıralarla ve müdahalelerle kaybedecek zamanımız yok, köklü çözümlere ihtiyacımız var"

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi