MUHALİF MEDYA SUSTURULUYOR

CHP İlçe Sekreteri Kemal Torun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Halkımızın doğru bilgi alma hakkı engellenmemelidir. Demokrasinin kökleşip yerleşmesi için zorunluluktur.

Doğru bilgiye ulaşma her vatandaşın hakkı, Gazetecilerin ve basın yayın kuruluşlarının da yasal sorumluluklarıdır. Oysa ki; basın Emekçileri üzerinde siyasi baskılar uygulanmaktadır.

Bizler gazetecilere uygulanan her türlü baskıya karşıyız ve kınıyoruz. Dünyada Basının özgür olduğu ülkelerde, basın kendi alanında özgürce yayın yapıyor. Demokrasileri daha sağlam temellerle korunuyor. Siyasi baskılara boyun eğmiyor. Bir yaptırım uygulanmıyor.

Ülkemizde ise son yıllarda artan baskı ve yönlendirmelerle, basında tekelleşmeler oluştu. Siyasi otorite kendi yandaş ve havuz medyasını oluştururken, muhalif ve merkez medyayı çeşitli ceza ve vergilerle baskı altına aldı"

GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN

"Uyduruk delillerle ülkemizi en çok gazetecinin tutuklu olduğu 3.dünya ülkesi durumuna getirdi. Yandaş medya trolleri sayesinde haberleri ve olayları çarpıtarak halkımızın doğru bilgi alma hakkını engelledi.

Keşke doğruları yazan gazetecilere kulak verilseydi. Ben yaptım oldu mantığıyla değil, ortak akla kulak verilseydi.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Bugünkü olumsuzluklar yaşanmazdı. Ne terör hortlar iç çatışma durumu yaşanırdı, ne Ortadoğu bataklığına girilir komşularımızla iyi ilişkilerimiz bozulurdu. Ne de çöken ekonominin iç ve dış düşmanların işidir; savunmasına ihtiyaç duyulurdu.

Bizler, hiçbir gazetecinin işine doğru yaptığı için 'başıma bir iş gelir mi ' korkusu duymadığı, patronuna veya birilerine yaranmak için trollük yapmadığı, iş güvenceli çalışacağı dileklerimizle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.

Gazetecilik yaptığı için tutuklu bulunan gazetecilerin de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz"