Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

Mutlulukların hüzne dönüşmemesi için düğünlerde silah atılmasının önüne geçebilmek için Boğazköy Mahallesi'nde yapılan bir düğünde, anlamlı bir pankart asıldı.

Türkiye'ye örnek olacak davranışa imza atan düğün sahibi, havaya silahla ateş edilmesinin önüne geçmek için düğün eğlencesinin yapılacağı alana "Silah atma, düğünümüzü karartma" yazılı pankart açtı.

Düğünlerde silah atmanın eğlence aracı olmadığına işaret eden yetkililer; nişan, düğün, asker uğurlama ve benzeri merasimlerde silahla ateş açılması sonucu her yıl yüzlerce insanın ölümüne veya yaralanmasına yol açıldığına dikkati çekti.

Bu arada Dömez Mahallesi'nde yapılan düğün eğlencesinde, havaya ateş açılması sonucu başına isabet eden kurşunla Necmi Çelik (57) hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2'si muhtar 4 kişi gözaltına alınmış ve olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Ramazan T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Maganda tarafından kullanılan ruhsatsız tabanca ile tabancaya ait 21 adet fişek ise jandarma ekiplerince düğün alanının 150 metre ilerisinde çalıların arasında poşetin içerisine gizlenmiş şekilde bulunmuştu.

Ayrıca düğün alanında jandarma 4 adet tabanca, 5 adet av tüfeği ve 6 adet kurusıkı tabanca ele geçirmiş, düğünde ateş ettikleri belirlenen 16 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatmıştı.