İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren pansiyonları denetimden geçirdi.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 6 pansiyonu denetimden geçirdi.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

6 PANSİYON DENETİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığı denetimlere son olarak pansiyonları ekledi. 12-16 Mart tarihleri arasında süren denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki denetim ekipleri pansiyonları tek tek kontrol etti.

6 pansiyon denetimden geçerken, denetimlerde işletme sahiplerine uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği ve boya badanası hususlarına bakıldı.

Bunun yanında işyerindeki hizmet koşullarının korunup korunmadığı hususlarına da dikkat edildi.Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 2 iş yeri hakkında da mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

DENETİMLER SÜRECEK

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi.