İnegöl Belediyesi, 2017 yılı Nisan ayında temelini atarak yapımına başladığı Akhisar Kapalı Pazaryerinin yapımında sona yaklaştı. Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerinin ortak kullanımı olacak Pazar yerinde son düzenlemeler yapılırken, Belediye Başkanı Alper Taban Cuma günü Pazar yeri inşaatını yerinde inceledi.

İnceleme sonrası Başkan Taban yaptığı açıklamada;

"Bu bölge Yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bölge. Bu havza içerisinde inşallah Baykoca Mahallemiz, Huzur Mahallemiz ve Akhisar Mahallemizin istifade edeceği bir kapalı semt pazarı burada inşa ediyoruz. Şuanda bitiş aşamasına çok yaklaştık. Geçen yıl Nisan ayında temeli atılan projemizde sona yaklaştık."

"Proje hakkında da bilgi verecek olursak, toplamda 4 bin 176 m2'lik bir alan. 3944 m2 çelik çatılı, 232 m2'de idari binadan oluşuyor. Burada inşallah 360 tezgahlık bir kapasite oluşmuş olacak. Abi buradaki Pazar yeri inşaatını gören pazarcı esnafımız da soruyor, yeri gelmişken bunlara da cevap verelim. Önceliğimiz mevcut pazarda, pazara düzenli çıkan, bizde kaydı olan pazarcı esnafımızı yerleştirmek. Ancak artan bir bölge olursa oralara da yeni esnaflarımızı yerleştireceğiz."

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

"Maliyeti yaklaşık 3 buçuk milyon TL. Bunlar tabi artık günün şartları gereği artık ihtiyaç olan yatırımlar. Vatandaşlarımız yazın da kışın da en güzel şekilde pazara gelerek rahat ve huzurlu bir şekilde hizmetini alabilsin istiyoruz. Bu güzel Pazar yerini de en kısa zamanda hizmete sunmuş olacağız. Pazar yerimizin hem bölgemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.