Enflasyonla mücadele programı kapsamında ülke genelinde %10 indirim kararları peş peşe gelirken; en büyük indirimi İnegöl'deki pazarcı esnafı yaptı. Vatandaşın daha ucuz ürün tüketebilmesi için Alanyurt Kapalı Pazar Yerindeki pazarcı esnafı, ürünlerinde 1 ila 1,5 TL arasında indirime gitti.

Ürünlerinde indirim yapan pazarcı esnafı İbrahim Yoldaş yaptığı açıklamada;

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

"Milletimiz ve devletimiz için enflasyonla mücadele ediyoruz. Bakanımızın %10 indirim çağrısına bizde esnaflar olarak kulak verdik. Ürünlerimizde %20 ila 30 arasında indirime gittik. Kar marjımızdan düşürüp, milletimiz daha ucuz ürün tüketsin diye böyle bir uygulama başlattık. 6,5 TL olan muzun kilosunu 5 liraya indirdik. Üzümün kilosunu 6 TL'den 5 TL'ye indirdik. Mandalina 3,5 TL iken şuan 2,5 TL. 4 TL'den satılan narın ise fiyatını 3 Tl'ye düşürdük. Vatandaşlarımız da indirimleri görünce, olumlu tepki gösterdiler. Elimizden gelen indirim bu. İndirimlerimiz devam edecektir" dedi.

"TÜM ÜRÜNLERE İNDİRİM YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut ise; "Küçük esnaf olarak bakanımızın çağrısına kulak verdik. Yüzde 20 ila 30 oranında indirim uyguladık. Büyük marketlerden de bu indirimi bekliyoruz. Tüm ürünlere indirim yapılmasını istiyoruz. Domatesin kilosunu 5 liradan 4 liraya indirdik. Tüm ürünlerde 1 ila 1,5 TL arasında indirim sağladık." diye konuştu. Hal yasasına değinen Durgut, "2010 yılında da bu hal yasası geldiğinde fiyatlar çok artmıştı. Uygulama doğru değil. Biz fiyatlar ne kadar düşük olursa, o kadar çok ürün satıyoruz. Sürümden kazanıyoruz, vatandaş da mutlu oluyor. Biz böyle olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.