Bölgenin önemli pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarında, kurban bayramı hareketliliği yaşanıyor. Ateşli pazarlıkların yapıldığı Hayvan Pazarında onlarca çadırda yüzlerce kurbanlık alıcılarını bekliyor.

AZ SAYIDA KALDI

Her bütçeye uygun kurbanlığın bulunabileceği hayvan pazarına vatandaşlar da kurbanlık almak için yoğun şekilde pazara geliyor. Kurbanlıkların çoğunun satıldığı bildirilirken, kurban satıcılarının çadırlarında çok az sayıda kurbanlıklar kaldığı öğrenildi.

SIKI PAZARLIKLAR

Erzurum başta olmak üzere Bayburt, Ağrı ve Muş gibi illerden İnegöl'e kurbanlık hayvan getiren satıcılar ise zor şartlar altında satış yapıyor. Fiyat tartışmalarının yaşandığını hayvan pazarında ayrıca vatandaşlar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

SON GÜNLER

Belediye Başkanı Alper Taban ise hayvan pazarını ziyaret ederek pazardaki son duruma ilişkin bilgiler verdi. Hem kurbanlık satıcıları hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Taban, son günlerin daha yoğun geçmesini beklediklerini söyledi.

1 TON 250 KİLOGRAM

Öte yandan, Başkan Taban hayvan pazarı ziyareti sırasında pazarın en büyük kurbanlıklarını da yakından görme fırsatı buldu. Muş'tan getirilen 1 ton 250'şer kilogramlık 2 tosun, hayvan pazarının en büyükleri olma özelliğini taşıyor.

20 BİN TL

Sahibinin Şahin ve Doğan kardeşler dediği tosunların her birine 20 bin TL fiyat biçilirken, henüz alıcıları ise çıkmadı.