MOBİLYA EMEKÇİLERİNİN İMZASI

MODEF Fuarları tarihinde; İnegöl Belediyesi başta olmak üzere, İTSO, İnegöl Mobilyacılar Odası ve Mobilya emekçilerinin imzası var.

İLK BASAMAK: ADNAN TÜZÜN

Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda

MODEF fuarlarının bugünlere gelmesindeki ilk basamak, 70'li yıllarda Erkek Sanat Okulu'nda Müdür olan merhum Adnan Tüzün'ün gayretleriyle 3 yıl üst üste mobilya sergileri açılmasıdır.

MUHİTTİN TANOĞLU

1984'de göreve gelen Muhittin Tanoğlu zamanında, şu an Belediye Ek Hizmet Binası olan eski tahıl binasında odacıklar şeklinde 1 hafta boyunca Kurtuluş Şenliklerinde Mobilya Sergisi etkinliği yapılır.

CEMAL ARIK

Cemal Arık zamanında ise fuar başka bir şekil alarak 1989 yılında İMSAN Sandalye Fabrikasında, daha sonra 2 yıl ise esnafın mobilyalarını kapı önüne koyması ve sergilemesi ile Osmanbey Caddesi'nde gerçekleşir.

HAMDİ İDİL

Mobilyacılar Odası eski Başkanı Hamdi İdil, bütün bu çalışmaların İnegöl mobilyasını tanıtma, anlatma amaçlı çalışmalar olduğunu kaydediyor.

BÜLENT TEMELLİ

1994 yılında gerçekleştirilen fuarlarda komitede yer alan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, modern fuarcılık öncesi yapılan denemelerin ardından daha kapsamlı olarak fuar çalışmalarına Hikmet Şahin döneminde başlandığını belirtiyor.

HİKMET ŞAHİN: 3 YIL PAZARYERİNDE MOBİLYA FUARI

MODEF için en önemli çalışmalar merhum Hikmet Şahin döneminde start alıyor.

Göreve gelmeden önce mobilyanın önceliği olduğunun sözünü veren Şahin, seçildikten sonra Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sünnetçioğlu, Nizamettin Yüksel ve İMASKO (İnegöl Mobilyacıları Malzeme Alım Satım Kooperatifi) 2.Başkanı Bülent Temelli'nin de yer aldığı bir komite çalışmalara başlar.

Eski Perşembe Pazarı (İnegöl AVM'nin olduğu alanda) 1994-1995 ve 1996 yıllarında pazarcı tezgahlarında Kurtuluş Şenlikleri etkinliği olarak Mobilya Fuarı düzenlenir.

1996'da komitede görev alan Hamdi İdil, o yılki fuarda aşırı yağmurlarda bir afet yaşandığını ve 1997 yılında Belediye Ek Hizmet Binasında fuarın yapılmasına karar verildiğini, modern manada fuarcılığın temellerinin o tarihte atıldığını belirtiyor.

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen fuar, mobilyacı esnafının yüzünü güldürür.

98 VE 99'DA FUAR OLMADI

Fakat Hikmet Şahin Kültür Parkının tamamlanma çalışmaları nedeniyle 1998 ve 1999 yıllarında fuar gerçekleşmez.

MODEF'İN AÇILIŞI

2000 yılının 11 Kasım'ında da şu an kullanılan yerde MODEF'in açılışı gerçekleştirilir. Ne acı bir tesadüftür ki bu açılış tarihinden tam 9 yıl sonra 2009 yılının 11 Kasım'ında Hikmet Şahin silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirir.

2003'DE BAŞBAKAN ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILDI

2000 yılındaki açılışa FP Lideri Recai Kutan gelir. 5 bin 600 m2'lik fuarın kolektif olarak Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Hamdi İdil, 2001 yılında ise binaya ek olarak çadır da eklendiğini, 2002 yılında ise daha modern bir çadırın kurulduğunu söylüyor.

Bülent Temelli de 2000 yılında fuarın katılımcılar tarafından doldurulduğunu, ilave şansının da olmadığını kaydederek 2001 yılında 4 bin m2 yer kaplayan bir çadır kiralandığını aktarıyor.

2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak fuarı açması nedeniyle çadır kurulmaz.

2004 ve 2005 yıllarında tekrar çadır kurulsa da artık çadırda fuar olmayacağı düşüncesiyle MODEF'te bir büyütülme çalışması başlar.

2006 yılından beridir de fuar geniş haliyle (26 bin m2 alanda) yapılmaya devam ediliyor. 2007 yılında ise MODEF ve MODEF EXPO olmak üzere iki farklı fuara geçilir.

.