Çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu "Pinokyo" tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu.

Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi

Baykuş Çocuk Tiyatrosu topluluğu tarafından sahneye uyarlanan çocukları zevkli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkaran "Pinokyo" isimli çocuk oyununa, İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda iki seans halinde gösterimi gerçekleştirilen Pinokyo çocuk tiyatro oyunu ile çocukların hayal dünyasında farklı bir yer edinen Pinokyo'nun başından geçen maceraları sahneye uyarlandı. İyi bir kuklacı olan Gepetto'nun bir gün kukla yaparken kuklanın konuştuğunu fark etmesiyle oyun başlar. Gepetto, bu olaya çok şaşırır ve sevinçle bu kuklaya Pinokyo adını verir. Pinokyo komiklikler yapar insanlar gibi konuşur, dans eder. Pinokyo, bir gün diğer çocuklar gibi olmak ister ve Gepetto'yu dinlemez sorumluluklarını yerine getirmez, bahaneler bulur. Gerçeği söylemediği zaman burnu uzar. Maceralı, heyecanlı ve sürprizli bir yolculuğa çıkar Pinokyo.

Çocuklar oyunu izlerken gerçekten istedikleri, hayal ettikleri şeylerin olabileceğini ve fakat bunun için çabalamak gerektiğini Pinokyo'nun başından geçenleri soluksuz izlerken fark etmektedirler. Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

KASIM AYI DOPDOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi Kasım ayı içerisinde çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu anlayışla 11 Kasım Cumartesi günü 'Oz Ülkesi' çocuk tiyatrosu, 18 Kasım Cumartesi günü 'Alaeddin'in Sihirli Lambası' Çocuk Tiyatrosu ve 25 Kasım Cumartesi günü ise 'Bir Okyanus Masalı Deniz Kızı' müzikali ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.