Emniyet Genel Müdürlüğü; asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak 'Türkiye Güven Huzur-5' Uygulaması yaptı.

4 AYRI NOKTADA KONTROL

Uygulama İnegöl'de 4 ayrı noktada gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği uygulamada; durdurulan araçlar didik didik aranırken, şahısların üst aramaları ile Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yapıldı.

OKUL ÇEVRELERİ KONTROL ALTINDA

Uygulama belirlenen noktalarda 3 saat sürerken; ekipler vatandaşların yoğun bulunduğu cadde, park ve bahçeleri de denetledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala okul çevreleri de kontrol yapıldı.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE CEZA

Bu arada uygulamanın yanı sıra abartı egzoz taktırarak gürültü kirliliği yapan araç ve motosiklet sürücülerini mercek altına alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye kavşağında bu araçlara yönelik denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde 4 motosiklet trafikten men edilirken; 4 motosiklet ise evrak eksiliği nedeniyle bağlandı. Ehliyetsiz ve evrakları eksik olan sürücülere ise toplamda 9 bin TL ceza yazıldı. Bağlanan motosikletler ise çekici yardımıyla otoparka çekildi.