Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulanacak olan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim yılında hizmete açılıyor.

İLK ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

İnegöl eğitimi için çok önemli bir kazanım olan okul, ilk öğrencilerini bekliyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye'nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen okulda, imam hatip liselerinde okutulan mesleki derslerin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulanacak.

96 ÖĞRENCİ ALINACAK

Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak. Sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okuluna 96 öğrencinin alınacağı açıklandı.

TÜRKİYE'DEKİ 36 OKULDAN BİRİ

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye genelinde 'Fen ve Sosyal Bilimler Projesi' kapsamında eğitim verecek 36 okuldan olan birisi.

FETÖ'NÜN OKULUYDU

Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Olağanüstü Hal Kararnamesi'yle kapatılmıştı. Kapısına mühür vurulan okul daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.

Okul, 2016-2017 eğitim öğretim yılında İnegöl İmam Hatip Lisesi tarafından ek bina olarak kullanıldı.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu