RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Makamında basın toplantısı düzenleyen İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Ramazan ayının hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Güzel, "Tüm ümmetin mübarek Ramazan'ını tebrik ediyor, insanlığa ve ümmete huzur güven ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Ramazan, temizlenme, olgunlaşma, yeniden yapılanma ve inşa etme ayıdır. Ramazanda oruç, Kuran, infak, dua, tövbe, istiğfar ve kardeşlik öne çıkar."

İLK TERAVİH 26 MAYIS'TA

"26 Mayıs'ta ilk teravihi kılacağız ve ilk sahura kalkıp, orucumuza niyetleneceğiz. 25 Haziran'da Ramazan Bayramımızı, inşallah kutlamanın hazzını tadacağız. İlçe Müftülüğü olarak Ramazan ayı hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Ramazan'a hazırız. Ramazan ayı boyunca camilerimizde sabah, öğle ve ikindi namazlarında mukabeleler okunarak insanımızın Kuran'la tanışmasına vesile olacağız."

"Bununla beraber teravihlerden önce hem merkezi sistemden hem de bütün camilerimizde vaazlar edilecek. Kulluk, hikmet, tefekkür, dua, tevbe ve istiğfar ayı olan Ramazan'ı en güzel şekilde değerlendirmenin gayretinde olacağız. Bu yıl belediyemizle işbirliği yaparak Ramazan ayında farklı programlarımızda olacak. Kuran sevdalılarına çeşitli camilerimizde Kuran ziyafeti programları da yapacağız" diye konuştu.

4 CAMİDE HATİMLİ TERAVİH

Güzel, Yıldırım Cami, Süleymaniye Cami, Suyolu Cami ve Hüdai Camisi olmak üzere ilçemizde 4 tane camide hatimli teravih namazı kılınacağını belirtti.

YARDIM KAMPANYASI SÜRÜYOR

Bebekler için Fitre vermek gerekir mi? Bebekler için Fitre vermek gerekir mi?

Müftülük olarak başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini de belirten Güzel, "Müftülük olarak başlatmış olduğumuz un yardımı kampanyasını devam ettirmekteyiz. İnşallah onlarında Ramazan ayı sonunda ki bayramı yaşayabilmeleri adına Ramazan'ın sonunda onlara bu yardımları göndermenin bahtiyarlığını ve kardeşliğin neşesini, sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzurunu yaşamış olacağız" dedi.