Doğa Koleji'nden yapılan açıklamada;

Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı

"Bir birey olarak ve toplumun bir parçası olarak çocukların ruh ve beden sağlığını koruyarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için, içinde yaşadıkları toplumun sevgi, saygı, sorumluluk, onurlu olma, özgür olma, elinden gelenin en iyisini yapma, hoşgörü gibi insani değerleri öncelikle bilmeleri gerekir.

Bu değerleri bilmenin ardından bunları davranışa dönüştürmeleri hem kendilerine hem de topluma yarar sağlayacaktır. İnsanların yaşamlarını etkileyen ve şekillendiren bu değerler, gözlem ve etkileşimlerle yaşayarak ve hissedilerek öğrenilir. Bu anlamda insani ve etik değerlerin kazanılması bir eğitim süreci olarak ele alınabilir.

Kısaca 'Değerler Eğitimi' dediğimiz bu süreç ilk önce aile içinde başlar ve okul çağlarında hem evde hem okulda devam eder. Okuldaki eğitim süreçlerinde değerler; ilgili ders konularıyla, Rehberlik Biriminin çalışmalarıyla ve öğretmenlerin çocuklara yaklaşım ve davranış biçimleriyle pekiştirilir.

Okulun her kademesinde çocukların yaş düzeyine uygun etkinliklerle değerlerin kazandırılması ve davranışa dönüştürülme çalışmaları desteklenmelidir. Bu tür çalışmalar okulda verilen eğitim kalitesini de olumlu olarak etkiler ve geliştirir. Akademik başarının artmasına olumlu katkıda bulunur"

ETKİNLİKLER SÜRECEK

"Eğitim çalışmalarında ' Değerler Eğitimi ' önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir. İnegöl Doğa İlkokulu olarak Değerler Eğitimi kapsamında birçok etkinlik yapmaktayız.

Sevgi değeriyle ilgili olarak Bursa Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret ettik.

Amacımız Küreselleşen dünyanın bir vatandaşı olarak üretken, kültürel değerlerini koruyan bilim ve teknolojiye önem veren temel insani değerleri uygun davranışlar sergileyen bir birey yetiştirmektir. Bu birey dün vardı bugün var yarında olacaktır" ifadelerine yer verildi.