ENGELLİ DİYEMEZSİNİZ

İnegöl AVM Sergi Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş;

"Çok güzel bir etkinlikteyiz. Güzelliği oluşturan çocuklarımızın yanlarına daha önce de gelmiştim. Hepsi ayrı ayrı birer değer. Kendilerine engelli diyemiyorum. Çok güzel eserleri hayata geçirmişler. Yeter ki engeller vicdanlarda olmasın. Kişinin fiziksel engeli sadece görünendir.

Hepsinin gözleri ışıl ışıl... Sevdikleri onların hayata geçirdikleri eserleri görsünler diye heyecanla açılışı bekliyorlar. Bu çocuklar engelin ötesinde, hepsi birer çocuk, hepsi birer can. Biz asıl engellilerin hayatlarına engel olan şeyleri ortadan kaldırmalıyız. Engellilerin hayatlarını zorlaştıran unsurları oluşturan engelsizler mi engelli acaba? Hastanelerin, camilerin, okulların ve diğer tüm kamu alanlarının engelsiz, erişilebilir olması gerekiyor.

ENGELSİZ HASTANE

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Geçtiğimiz gün İnegöl Devlet Hastanesine geldim. Bursa'da ilk defa engelsiz belgesi alan bir kurum var o da İnegöl Devlet Hastanesi... Tüm kurumlarımızın, AVM'lerimizin ve hatta yeni yapılan binalarımızın da engellilerin kullanımına olanak sağlaması gerekiyor. İçeride küçücük kalpler var ve sabırsızlanıyorlar. Onları bekletmek istemiyorum. Geldiğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İBADET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise,

"Engellilerle alakalı her etkinlikte kendimi ev sahibi hissediyorum. Engellilerle alakalı yapılan her işin Allah katında ibadet olduğunu düşünüyorum. Önce ailelerimizi sabırlarından ve özverili hizmetlerinden dolayı kutluyorum, sonrasında ise eğitimleri aşamasında çocuklarımızın üzerinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Biz normalde yapmamız gerekeni yapıyoruz ama üzerine ya sevap ya para veriyorlar ya da onore ediyorlar. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

RESİMLERE TAM NOT

Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Fatih Akıllı da sergide emeği geçen öğrencilere ve açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sergi, kurdele kesimi ile izlenime açıldı. Engelli öğrencilerin yaptığı resimler ilgiyle takip edildi.