DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Ege ve Marmara bölgelerinde yaşanan depremlerin ardından gözler İnegöl'deki çürük binalara çevrildi. 1988 yılında yapılan ve Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tapu Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumların bulunduğu Hükümet Konağı'na 2011 yılında depreme dayanıklılık testi yapıldı.

Yapılan testler sonucunda yıllardır hizmet veren Hükümet Konağı, depreme dayanıksız çıktı. Bina, deprem testinden geçmemesi rağmen yıllardır kullanılıyor. Binanın yıkılması ya da boşaltılmasıyla alakalı hiçbir adım atılmazken; binada çalışan personel diken üstünde.

YAŞANAN DEPREMLERDEN DERS ÇIKARILMIYOR

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

Yaşanan onlarca depremden ders çıkartılmazken; yıllar geçmesine rağmen çürük Hükümet Konağıyla alakalı hiçbir önlem alınmadı. Türkiye genelinde deprem testinden geçmeyen Hükümet Konakları boşaltılarak yıkılırken; Kaymakamın da bulunduğu binayla alakalı hiçbir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor.

Yeni binanın yapılması için Kaymakam başta olmak üzere kimsenin elini taşın altına koymaması ise düşündürüyor. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü'nün de makamının bulunduğu binada, yaşanabilecek olası bir facia, herkesi derinden üzer.