ÜNİVERSİTELERARASI ROKET MÜHENDİSLİĞİ YARIŞMASI
İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencisi İnegöllü Merve Acar, yaptığı açıklamada; "İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan Lagari Thrust sonda roket takımı Amerika'da düzenlenecek olan IREC'e (Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması) katılacak kabiliyeti kendinde gören ve bu serüvenin öğrencilik yıllarına güzel hatıralar katmasını amaçlayan Uçak, Uzay, Meteoroloji ve Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından kuruldu. 2016 IREC'e katıldıktan sonra birçok farklı fakülteden öğrencileri bünyesine katarak genişledi" dedi.

YERLİ SAVUNMA SANAYİ

Takım olarak hedeflerinden de bahseden Acar; "İnsanlığın geleceğinin uzay bilimleri ve uzay teknolojileri gelişimine bağlı olduğu günümüz için açık bir gerçektir. Başlatılmış ve devam etmekte olan uzay programları da bu önemi desteklemektedir. Başta insanlığın sonrasında da ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan roket ve füze sistemleri gelişimin bir parçası olmak takımımızın en temel hedefidir. Yerli savunma sanayi içerisinde kritik öneme sahip sistemlerin geliştirilmesi ve başka diğer yerli sistemlerle entegre kullanılması, ülkemiz ve dolayısıyla kendi geleceğimiz için önemli bir yatırımdır. Bu nedenle teorik bilginin pratiğe dönüştüğü her aşamanın içinde bulunmak istiyoruz. İşbirliği, fikir paylaşımı, bir projenin yürütülmesi, analitik düşünme, sorunların çözümüne farklı yaklaşımların gözlemlenmesi, kozmopolit bir yarışma ortamı içerisindeki bilimsel gelişim ve paylaşımlar takımımızın kazanımı olacaktır"

HEDEFLERİ TÜRKİYE UZAY AJANSINA ÖNCÜ OLMAK

Lagari roket takımı IREC(Uluslararası Roket Yarışması) için 3 km irtifalı bir sonda roketi geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

-Peki sonda roketi nedir?

Sonda roketi atmosferin üst tabakaları ve yerçekiminin daha düşük olduğu yüksek irtifalar hakkında bilgi toplamak için bilimsel cihazlarla beraber fırlatılan roketlere verilen addır. Bunun yanında sonda roketleri doğrudan uzay araçlarında kullanılacak cihazları uzaya çıkararak test etmede de kullanılmakta. Hemen her uzay ajansı aralıklarla bu roketlerden fırlatmaktadır. Bu bakımdan bu yöndeki çalışmaların desteklenmesinin ülkemizin uzay araştırmalarındaki geleceği için çok olumlu sonuçlar doğuracağı açıktır. Hedefimiz kurulması planlanan Türkiye Uzay Ajansına öncü olmaktır.

SPONSOR ARIYORUZ

Çalışmalar için sponsor arayışında olduklarını da vurgulayan Acar, şöyle devam etti: "İhtiyaçlarımız malzeme veya hizmet olarak karşılanabilir, maddi karşılığı tutarınca da destek verilebilir. Ekibimizin tamamı öğrencilerden oluştuğu için maddi tüm ihtiyaçlar sponsorlukla giderilmekte. Bu yüzden LGR-2 roketimizin yapımında ve çalışmalarımızın sürekliliğinde sponsorluk önemli bir yere sahip. "

Sponsor olmak isteyenler aşağıdaki e-posta adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilir, sosyal medya hesaplarını takip ederek destek olabilirler.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

[email protected]

https://www.facebook.com/lagarithrust/
https://twitter.com/lagarithrust
https://www.instagram.com/lagarithrust