KARDEŞ ŞEHRİMİZ RUSTAVİ

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında kardeş şehirlerden İnegöl'e gelen delegasyonların Belediye Başkanı Alper Taban'a ziyaretleri sürüyor. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in 25 kilometre uzağında bulunan ve İnegöl ile 1992 yılında kardeş şehir olan Rustavi'den gelen heyet, Cuma günü Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret eti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete; Rustavi Belediye Başkanı Irakli Tabaghua, Belediye Başkan Yardımcısı David Kekelidze ve işadamı Amiran Tsertsvadze katıldı.

1992 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Rustavi ile yıllar öncesinde sağlanan kardeşliğin bugün de devam ettiğini ifade ederek;

"Bugün aramızda çok kıymetli Rustavi Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcımız ve işadamı arkadaşımız var. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Rustavi şehri ile kardeşliğimiz 1992 yılından bu yana devam ediyor. Bildiğiniz gibi hem yurt içinde hem yurt dışında kardeş şehirlerimiz var. Bunlardan biri de Rustavi şehri ve belediyesi. Kafkas coğrafyasından şehrimizde yaşayan pek çok hemşerimiz var. Dolayısıyla o bölgeden ticareti, akrabalıkları, ilişkileri olan hemşerilerimiz var.

Bundan sonra yıllar öncesinde bu kardeşlik sağlandı ve bugün de devam ettiriyoruz. Özellikle kültür sanat festivalimizin de bu tür buluşmalar için güzel bir vesile olduğunu düşünüyoruz. 8 ayrı şehirden misafirlerimizi davet etmiştik. Onlar da sağ olsun icabet ettiler.

Onlarla birlikte şehrimizde oluşturduğumuz bu sinerjiyle beraber tüm ilçe halkımıza, gelen misafirlerimize bu güzellikleri yaşatmış oluyoruz. Bizleri kırmayarak davetimize icabet ettikleri için, davetimizi kırmadıkları için, bizlere güç kattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

EKONOMİYE DE YANSISIN

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

Rustavi Belediye Başkanı Irakli Tabaghua ise "Öncelikle şehrinize, şahsınıza ve ülkenize merhaba demek istiyorum. Gürcistan ile İnegöl arasında kardeş şehir olduğumuz 1992 yılında bildiğiniz gibi Gürcistan çok kritik dönemlerden geçiyordu. Komünizm rejiminden kurtulmuş, yeni bağımsız olmuş, ayakta durmaya çalışan bir devlettik. Bu kötü dönemleri yaşadık ama o günden bu güne her şey çok değişti.

Biz daha çok yüksek düzeyde gelişme sağladık. Hukuk devleti olma adına çok büyük mesafeler kat ettik. Bu kötü günler dahi Rustavi ile İnegöl arasındaki iyi ilişkileri hiçbir zaman koparmadı ve ilişkilerimiz bugüne kadar devam etti. İnegöl ile Rustavi'nin kardeş şehir olması sosyal ve kültürel ilişkilerden doğan ilişkiler.

Ben istiyorum ki bu ilişkiler gelecekte ekonomiye de yansısın. Bizleri davet ettiğiniz ve kabul ettiğiniz için de teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirildi.