Yapılan toplantıda Ahmet Ceyhan, Emre Özüpek, Metin Çamlıdere, Salih BAYRAKTAR Nezih Arıkan ve Orhan Bektaş belediye meclis üyesi adayı olarak açıklandı ve kamuoyuna tanıtıldı.

İsimleri açıklanan belediye meclis üyesi adayları tek tek söz alarak önemli açıklamalarda bulundular. Eğer İnegöl halkı cepsiz ceketlilere görev verirse pozitif ayrımcılık yapılarak, sosyal adalet hedefinin gözetileceği bir yönetim anlayışıyla belediyecilik yapacaklarını belirttiler.

"GENÇLİK HER ALANDA EN BÜYÜK GÜÇTÜR"

Yıllardır Saadet Partisi teşkilatlarının her kademesinde görev aldığını belirten Ahmet Ceyhan, "Gençlik her alanda en büyük güçtür. Bu yüzdendir ki rahmetli Erbakan Hocamız gençliğimizi davamızın motor gücü olarak nitelendirmiştir. Bugün buradaki kadro Saadet Partisi'nin gençlere verdiği önemi ortaya koymuştur. Ama yine biliyoruz ki; kontrolsüz güç, güç değildir. Bizler genç ve dinamik kadrolar olarak geçmişimizin ve tecrübe sahibi liderlerimizin gösterdiği istikamette çalışmalarımıza devam edeceğiz. Genç kadroların İnegöl'de ve yerel yönetimde büyük bir sinerji oluşturacağını düşünüyorum. Bu anlamda, mevcut birikimim ve gücümü İnegöl'ümüzün yaşanabilir hale gelmesi için kullanmak istiyorum" dedi.

"GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖZEL İMKANLAR SAĞLANMALI"

İnegöl'de doğup büyüyen ve İnegöl'ün dertleriyle dertlenen bir birey olduğunu belirterek sözlerine başlayan Emre Özüpek, "İnegöl'ün hem coğrafi hem de siyasi olumsuz konumuna rağmen bu denli ülkemiz için önemli bir pazar olmasını şehrimizin kozmopolit yapısı ve girişimcilik ruhu gereği olduğunu düşünmekteyim. Ancak bu hareketli iç dinamiklerimiz hizmet sektöründe çalışan esnafımıza avantaj sağlamamaktadır. Şehrimizde sürekli üretimi hedefleyen sanayicimizin en önemli ihtiyacı olan makine ve yazılım ihtiyaçlarını karşılayabilecek girişimciler için özel imkanlar sağlanmalı ve hali hazırda makine üreticisi olan firmaları yerli pazarda yer edinebilmeleri için standartlar ile denetlenerek belediye tarafından teşvikler sağlanmalıdır. Nasıl ki yerli malında vergi indirimleri sağlanıyor yerli üretilen makine kullanımı için benzer bir yaklaşım sergilenebilir" dedi.

"AMACIMIZ GENÇLERİN KALBİNE HİTAP ETMEK"

Metin Çamlıdere, İnegöl' ün her kültürden, her coğrafyadan gençlerin birlikte yaşadığı bir kent olduğuna ve gelecek genç nesillere de bırakılacak en önemli mirasın sevgi ve kardeşlik olduğuna dikkat çekti. ÇAMLIDERE, "Bizler en büyük zenginliği, gençlerin kendilerini tam olarak ifade edebileceği bir yönetimde görüyoruz. Bugün, aile yönetiminde, iş yönetiminde istedikleri gibi söz sahibi olamayan gençlerimiz, kendilerini kötü alışkanlıklara yöneltmiş durumdadır. Bizlerin gençler olarak büyüklerimizden, idarecilerimizden talebimiz, bizlere gayretimizi ve gücümüzü sarf edeceğimiz meşru yollar göstermesidir. Bugüne kadar kültürel faaliyet adı altında ilçemizde yapılan birçok organizasyon, maalesef gençlerimizin enerjisini yanlış yollara yönlendirmiştir. Amacımız, gençlerimizin sadece kulağına değil; kalbine, gönlüne hitap edecek projeler ortaya koymaktır" dedi.

"ÇÖZÜMÜ GENÇLERLE BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ"

Bu görevi kendisine layık gören ilçe teşkilatına teşekkür ederek sözlerine başlayan Salih Bayraktar, "İnegöl'ümüz, genç nüfus potansiyeline sahip bir kentimizdir. Gençler olarak yönetimde etkin olduğumuz bir süreçte, tecrübe sahibi büyüklerimizin birikimlerine sinerji katmak için buradayım. İnegöl'ümüzde her kesimden gencimiz ile doğrudan iletişime geçecek, onların dertlerini kendi ağızlarından dinleyecek ve onlarla birlikte çözüm üretecek bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. Dürüst Başkan, Dürüst yönetim anlayışıyla çıktığımız bu yolda İnegöl Saadet Partisi olarak bugün, Genç Başkan ve Dinamik Kadroyu da buna eklemiş olduk" dedi.

"CEPSİZ CEKET BİR MODA TERİMİ DEĞİLDİR"

İsmi takdim edilen adaylardan Nezih Arıkan, "Mali Müşavir olmam hasebiyle "Cepsiz Ceket" in aslında ne anlama geldiğini çok iyi bilmekteyim. Cepsiz ceket bir moda terimi değildir. Cepsiz ceket, dünyalık hiçbir çıkar ve menfaati olmayanların ceketidir. Onun için yerel yönetimlerde, belediyelerde rant üzerine kurulu sistemi değiştirmek; yerine adil ve şeffaf bir iktisadi sistemi getirmek üzere burada bulunuyorum. Halkımız tarafından bizlere görevin emaneti durumunda, işimde gösterdiğim hassasiyeti ve şeffaflığı belediyemizde de etkin kılmak için tüm gücümle çalışacağım. İşte böylesine halis niyetlerle çıktığımız bu yolda İlçe halkımızdan destek bekliyor, hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" dedi.

"YAPILMAYAN HİZMETLER NETİCESİNDE TEKRAR KÖYE DÖNMÜŞ DURUMDAYIZ"

İsmi takdim edilen adaylardan Orhan Bektaş, bir Cerrahlı olarak şunu ifade etmek istiyorum, "1988 yılında ben doğduğumda Cerrah köy statüsündeydi, 1989 yılında belde statüsüne kavuştu. 2014 yılında iktidardaki abilerimizin bize öve öve anlattığı büyükşehir yasasıyla Cerrah beldemiz mahalle oldu. Bizler mahalle halkı olarak bu yasa ile hizmette atılım beklerken, geçen bu beş sene süre içerisinde, İnegöl Belediyesi'nin fahiş emlak vergisi zamlarından, ulaşımdaki zamlardan ve Buski'nin yüksek vergili su faturalarından nasibimizi aldık. İnegöl'ün bir mahallesi olduk ve olduğumuzu da hissettik. Bize bu hissi yaşatanlara bir Cerrahlı olarak mahallem adına teşekkürü borç bilirim. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki yapılmayan hizmetler yüzünden yeniden köye dönmüş durumdayız" dedi.

AHMET CEYHAN KİMDİR?

25.07.1981 tarihinde İnegöl' de doğdu. İlkokulu İnegöl Dumlupınar ilköğretim okulunda, ortaokul ve liseyi ise açıktan okuyarak bitirmiştir. İnegöl mobilya sanayisinde farklı koltuk firmalarında yöneticilik yapan Ceyhan, 2010 yılında kendine ait olan BOMONTİ koltuk firmasını kurmuştur ve halen mobilya sektöründe firmasıyla hizmet vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Emre ÖZÜPEK KİMDİR?

27.08.1989 yılında İnegöl'de doğdu. İlke ve öğrenimini Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda tamamlayan ÖZÜPEK, liseyi açıktan okudu. Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden 2011 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Amerika'da Zakat Foundation kuruluşunda bilişim sorumlusu olarak çalıştı. 2013-2017 yılları arasında İstanbul'da özel bir şirkette AR-GE mühendisi olarak çalıştı. 2017 yılında ÖZSA MÜHENDİSLİK firmasını kuran ÖZÜPEK, halen daha serbest mühendis ve müşavir olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Anadolu Gençlik Derneği teşkilatlarında yıllardır çeşitli görevlerde bulunan Emre ÖZÜPEK evli ve bir çocuk babasıdır.

METİN ÇAMLIDERE KİMDİR?

Metin ÇAMLIDERE 1992 yılında İnegöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Altıeylül İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise öğrenimini İnegöl Ticaret Meslek Lisesi ve İnegöl Endüstri Meslek Lisesi bilişim teknolojileri alanında sürdürdü. 2009-2016 yılları arasında Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kollarında çeşitli kademelerde görev aldı. 2017-2018 yılları arasında Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kollarında 2. bölge başkanlığı yaptı ve genel merkez gençlik kolları mali işler komisyon üyesi olarak görev aldı. Metin ÇAMLIDERE, 2014 yılından bugüne mobilya sektöründe ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

SALİH BAYRAKTAR KİMDİR?

Salih BAYRAKTAR 1986 yılında İnegöl'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl'de tamamlayan BAYRAKTAR, Muğla Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden mezun oldu. İnegöl Kafkasspor Kulübü'nde bir dönem yöneticilik yapan Salih BAYRAKTAR, evli ve üç çocuk babasıdır.

NEZİH ARIKAN KİMDİR?

02 Ocak 1966 tarihinde İnegöl'de doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde, lise öğrenimini İnegöl Lisesi'nde tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 1988-199 yılları arasında ticaretle uğraşan ARIKAN, 2000 yılında muhasebecilik mesleğine atıldı. Halen daha Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak mesleğini sürdürmektedir. 2012-2015 yılları arasında Saadet Parti'si İlçe Yönetim Kurulu'nda görev almış ve bir dönem de Mali İşler Başkanlığı görevini yürütmüştür. Nezih ARIKAN evli ve dört çocuk babasıdır.

ORHAN BEKTAŞ KİMDİR?

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

07.09.1988 yılında İnegöl'ün Cerrah Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Cerrah İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Atatürk Ortaokulu'nda, liseyi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okudu. 2011 yılından bu yana, Anadolu Gençlik Derneği Cerrah Mahallesi Başkanlığı görevini yürüten BEKTAŞ, 2017 yılından itibaren de Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi İdari ve Mali İşler Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2012-2017 yılları arasında iki farklı özel şirkette pazarlama üzerine çalışan Orhan BEKTAŞ Cerrahspor Yönetim Kurulu üyesidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.