ERDOĞAN ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u, Anayasanın 175'inci maddesinin dördüncü fıkrası gereğince halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi. Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından referandum süreci resmen başlayacak.

REFERANDUM 16 NİSAN'DA

Referandum için 16 Nisan tarihi konuşuluyor. Yüksek Seçim Kurulu, önümüzdeki günlerde tarihi açıklayacak. Referandumda AK Parti en çok çalışacak parti olarak görülüyor.

Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer, gençlik ve kadın kolları seçim bölgelerinde 60 gün boyunca evet oyu için köy köy, mahalle mahalle dolaşacak.

MHP SAHADA OLACAK

Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı

AK Parti ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni meclisten geçiren MHP'de evet için sahada olacağını duyurdu.

MHP'lilerin AK Parti kadar aktif olmasa da evet için çalışma yapması bekleniyor.

CHP ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Hayır oyu için çalışacak olan CHP'de ise İlçe Teşkilatı çalışmalara başladı. 60 günlük sürede CHP'liler anayasa değişikliğine hayır verilmesi için çaba verecek.

EVET OYU VERMEYECEKLER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde anayasa değişikliğine evet oyu vermeyeceklerini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek; bazı değişikliklerin yeniden ele alınması durumunda oylarını evet olarak verebileceklerini kaydetmişti.

TALİMAT GELMEDİ

Geçen sürede değişikliğin olmayınca Saadet Partililer Genel Merkez'den İlçe Teşkilatına gelecek talimatı beklemeye başladı.

Alınan duyumlara göre Saadet Partililer, evet ve hayırcı tutumlardan rahatsız oldukları için anayasa değişikliği için sahaya çıkmama kararı aldı.