İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı parti yöneticileri ile meclis üyelerinin katılımıyla İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal'ı ziyaret etti. Dünya Sağlık Günü nedeni ile gerçekleşen ziyarette, sağlık alanında atılan adımlara dikkat çekildi.

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞIMIZ BİR HASTANEMİZ VAR

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban,

"Şehrimizde sağlık ile ilgili yapılan birçok iş var. Hükümetimiz döneminde özellikle yapılan pek çok hizmet var. Geçmişte uygulama biraz daha farklıydı. Kamu Hastaneler Birliği ve İlçe Hak Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü olarak yürütülüyordu.

Biz de bugün İlçe Sağlık Müdürümüzü ziyaret ederek, bir farkındalığa vesile olmak, yapılanlar hakkında bilgilendirmek ve haberdar etmek amacı ile bu ziyaretleri gerçekleştirmiş oluyoruz. İlçemizde sağlık adına, Aile Sağlık Merkezlerinden tutun da, Diş Hastanemiz, modern olarak dizayn edilen bir Devlet Hastanemiz var.

Geçmişte hayalini bile kuramayacağımız bir Devlet Hastanemiz var. Vatandaşlarımızın çok iyi hizmet aldığı bir yapı oluştu. İnsanımıza olan yatırım ne kadar kaliteli olursa, o kadar da faydalı olur diye düşünüyoruz ve sürekli de bunun için üretmeye devam ediyoruz" dedi.

UYGUN BEDELLERLE SAĞLIK HİZMETİ ALINIYOR

Hükümetin sağlık adına ayırdığı bütçenin çok önemli olduğunu ve vatandaşların uygun bedellerle hizmet almasında hükümetin yaptığı yatırımların önem arz ettiğini de kaydeden Taban,

"2018 Bütçesinde, sağlığa ayrılan payın 37.5 milyar olduğunu görmüştüm. Bunun da çok önemli bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşımız gerçekten çok uygun bedellerle bu hizmetleri kendilerine sağlamış oluyor ama bu da hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar sayesinde gerçekleşiyor. İnşallah bundan sonrası çok daha iyi olur diye umut ediyoruz. Ben bu vesile ile sizlere çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sağlıklı sıhhatli günler diliyorum" diye konuştu.

İNEGÖL'E SAĞLIK ADINA BİRÇOK GÜZELLİK KAZANDIRILDI

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünsan ise sağlık günü nedeniyle gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Başkan Taban ve ekibine teşekkür etti. Ünal;

"Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi, ilçemizde sağlık konusunda çok güzel yatırımlarımız oldu. 300 Yataklı devlet hastanemiz var. Bunun yanında KETEM var ki bu çok önemli. Burada kanser taramaları ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. İnegöl'de sağlık adına birçok güzellikler yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduk. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal'a çiçek takdim ederek tekrar Dünya Sağlık Gününü Kutladı.