Alınan bilgiye göre, Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HASTANE ÇIKIŞI GÖZALTINA ALINDI

Kaza sonrası yaralanıp şoka giren ve tedavisi devam ettiği için ifadesi alınamayan Tüzün, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından hastane çıkışında gözaltına alındı.

KAZAYI İLK KEZ ANLATTI

Karakoldaki ifadesinde şoförün, otobüsün ön camına bir cisim çarptığını, çarpmanın etkisi ile ön camın patladığı bu sebepten yolu göremediği ve otobüsü refüje düşürdüğü şeklinde ifade verdiği bildirildi.

SERBEST KALDI

İfadesi ve işlemleri tamamlanan şoför, adliyeye sevk edildi. Şüpheli, sağlık sorunları sebebiyle haftanın üç günü imza yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Ankara'ya giden otobüs, Mezit-7 mevkisinde kaza geçirmişti. 7 Mart Salı günü olan kazada, Leyla Çiçek, Özlem İnan, Meyse Keskin, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğlu, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı.