İNSAN BEDENİ KENDİNİ YENİLEYEBİLİYOR
Dr.Ahmet Saçu yaptığı sunumda kullandığımız temizlik, kişisel bakım ürünleri, hazır gıdalar, GDO'lu ürünlere dikkat çekti ve doğal tedavi yöntemlerinden örnekler verdi. Dr. Ahmet Saçu, sağlığı bozan etkenler ve bunlardan doğal arınma yöntemleri konularında da bilgiler verdiği seminerde; "Yaradılıştan gelen yapısıyla insan bedeni kendini yenileyebilen, onarabilen bir yapıya sahiptir, yeter ki bunun yöntemlerini bilelim ve uygulayalım" diyerek sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaptı.


YEMEDİĞİNİZİ VÜCUDUNUZA SÜRMEYİN
Mevsimlerin, yaşanılan yerin, giysilerimizin ve sentetik kokuların insan sağlığı üzerinde doğrudan etkilerinin olduğunu belirten Dr. Ahmet Saçu, "Kullandığımız şampuanlar, deodorantlar, parfümler, oda kokuları gibi yapay boya ve koku içeren tüm maddeler çeşitli yollarla bedenimize ve iç organlarımıza nüfuz ederek sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Giydiğimiz sentetik giysiler de kan dolaşımını olumsuz etkileyerek sağlığımızı bozabilmektedir. Temel ilke olarak yemediğimiz hiçbir şeyi vücudumuza sürmemeliyiz." diyerek konunun önemine vurgu yaptı.
BİZLERİ ZEHİRLİYOR
Bayat ve ısıtılmış yemekler, katkılı hazır yiyecek ve içecekler, hidrojenize yağlar, GDO'lu ürünler, gıda aromaları, nanoteknolojik ürünler, temizlik ürünleri, tarım ilaçları ve tıbbi ilaçların sağlığımızı bozan etkenler olduğunu açıklayan Dr. Ahmet Saçu, bunların içeriğinde bulunan kimyasal ve sentetik maddelerin çeşitli organlarda birikerek toksinlerle bizleri zehirlediğini belirtti.

Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin


ALTERNATİF DEĞİL GERÇEK TIP
"Doğal sağlık prensibinde ilk adım öncelikle vücuda zarar vermemektir, sonrasında ise zararı terk etmek gerekir" sözleriyle konuşmasını sürdüren Dr. Ahmet Saçu, "İyileşme içerden dışarı doğru gerçekleşir; su orucu, hacamat ve sülük tedavileri gibi doğal arınma yöntemleriyle toksinleri vücudumuzdan dışarı atabilmekteyiz. Bu tedaviler ilim kaynaklıdır, binlerce yıldır uygulanmaktadır ve bu yöntemlerin artık alternatif tıp tedavisi değil gerçek tıp olduğu kanıtlanmıştır" diyerek sunumunu sonlandırdı.