İkindi ile Akşam arası uyumak günah mı? İkindiden sonra uyumak zararlı mı? İkindi ile Akşam arası uyumak günah mı? İkindiden sonra uyumak zararlı mı?

Hastane yöneticileri ile sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklamasında konuşan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "2 gün önce İnegöl Devlet Hastanemizde sağlık çalışanlarımız bir silahlı saldırıya maruz kaldılar. Maalesef Bursa'mızda birçok hastanemizde bu tür elim hadiseler yaşanıyor ve bunların başında da İnegöl Devlet Hastanesi geliyor" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET BİTMİYOR

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden, insan hayatını kurtarmak için mücadele etiklerini ifade eden Yünkül, "Ailelerine ayıracakları zamanı hastalarına, hasta yakınlarına ayırıyorlar. Ancak şunu görüyoruz ki; ne yaparsak yapalım sağlıkta şiddet hadiselerinin önüne geçemiyoruz. Maalesef bu konuda yetkililerimiz gerekli tedbirleri alamıyorlar."

"Silahlı saldırıyı yapan kişi maalesef savcılık tarafından serbest bırakılmış. Bu kişi elini kolunu sallayarak ortada dolaşıyor. Ve yine üzülerek söylüyorum ki, bu kişi maalesef yine bir devlet memuru... Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti her zaman kınamaya devam ediyoruz ve bu konuda gerekli tedbirler alınıncaya kadar Sağlık-Sen olarak gerekli mücadelemizi devam ettireceğiz."

SAĞLIK HARCAMALARINI CEPLERİNDEN KARŞILASINLAR

"Aksaray'da bir doktorumuz silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Artık sözlü, fiziki saldırılar aşıldı, silahlı saldırılar söz konusu. Silahlı saldırı ve buna benzer olayları yaşatan kişilerin muhakkak tutuklu bir şekilde yargılanmaları gerekir. Sözlü, fiziki saldırıda bulunan kişilerin muhakkak sosyal güvenlik kurumu ödeneklerinin kesilmesini, bu kişilerin artık kendi ceplerinden sağlık harcamalarını karşılamalarını talep ediyoruz."

İNŞALLAH BU SON OLUR

"Bu şiddetin önlenmesi noktasında atılacak önemli bir adımdır. İnşallah bu son olur. Vatandaşlarımız sağlık çalışanlarına sahip çıkmalılar. Bu insanlar gece gündüz onlar için çalışıyorlar. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz, ailelerimizden birileri... Sağlıkçılarımıza sahip çıkmak ilk önce vatandaşlara düşüyor" dedi.

DEHŞET VERİCİ

Basında yer alan haberlere yapılan yorumlara da değinen Yenkül, "Olayın basına yansımasından sonra bazı internet sitelerinde yapılan yorumları görünce daha büyük üzüntü duyduk. Haberlerin altına yapılan yorumlar daha dehşet verici. Bayanların bu konudaki tutumları daha anlaşılmaz."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

"Yorumlarda sağlık çalışanlarına yönelik hareketler en çok bayanlar tarafından yapılmış. Kendini bilmez birkaç kişi tarafından ağza alınmayacak ifadeler kullanılmış. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.