Hasta yakını tarafından öldürülen Göğüs Cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan dün İnegöl Devlet Hastanesi"nde düzenlenen programla anıldı. Devlet Hastanesi D Blokta düzenlenen programa İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi (CEO) Uzman Doktor Halil Karahan, Başhekim Uzman Doktor Kahraman Arslan, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Hayrettin Göçmen, İdari ve Mali İşler Müdürü Erkal Altay, Müdür Yardımcıları Muzaffer Karhan ve Sinan Küçük, doktorlar, hemşireler ile vatandaşlar katıldı.

SAĞLIKTA ÇALIŞANA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA

Tavuğa şikayet yağdı Tavuğa şikayet yağdı

"Göğüs Cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi (CEO) Uzman Doktor Halil Karahan konuşmasında şunları söyledi: Tam bir yıl önce 30 yaşında, hayatının baharında henüz çocuğunu göremeden görev şehidi olarak kabul ettiğimiz bir arkadaşımız, Göğüs Cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslanın ölümünün birinci yıldönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Minnetle anıyoruz. Bu vesileyle toplumsal cinnetin her alanda boyutunun sağlığa yansımasında, artık sözel saldırılar dışında fiziki saldırılara, darba, hayata kasteden sağlıkta çalışana şiddeti farkındalık oluşturmak, kınamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Sağlıkta çalışana şiddetin boyutları trend olarak her geçen gün artmakta. Hem sağlıkçılar olarak bizlerin hem halkımızın hem hastalarımızın artık bunun farkında olması gerekiyor.

HASTALARIMIZ DA MAĞDUR OLMAKTADIR

Yapılan sadece sağlıkçıya uygulanan bir şiddet değildir. Bu hizmet bir kamu hizmetidir. Bu hizmetin neticesinde bizler mağdur olduğumuz kadar hizmeti alan halkımızda, hastalarımız, hasta yakınlarımızda mağdur olmaktadır. Bugün rahmetli olmasaydı, yetişmiş bir eleman olarak Göğüs Cerrahisinde değerli bir kardeşimizi olarak belki birçok hastanın şifasına vesile olacak bir kardeşimiz vardı. Bu olanaktan yoksun bırakılan hastalar kalmıştır. Şiddetin uygulandığı sırada, sonrasında oluşan karışıklıktan dolayı psikolojik ve biyolojik sıkıntılardan dolayı arkadan gelen hizmet alan hastalarımızın, hasta yakınlarımızın uğradığı hak kaybı vardır. Bunun hepimizin fakında olması gerekir. Biz insanların yaşam hakkı için ellerinden gelen gayreti 24 saat fedakârca, özverili bir şekilde kendi ailemize bile göstermediğimiz hassasiyetle çoğu zaman yaptığımız işte kendi yaşam hakkımızın da en doğal hak olduğunu burada bildiriyorum.

Konuşmaların ardından anma programına katılanlara karanfil dağıtıldı.