İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!
Şahin, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri, ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Yasaklarla mücadeleyi, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı ilke edinen AK Parti iktidarı, basın özgürlüğünün teminatı olan ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri tek tek kaldırmıştır. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarındandır. Geçmiş yıllarda, bilhassa demokrasinin kesintiye uğradığı, vesayetin hüküm sürdüğü dönemlerde, basın sektörünün ciddi yaralar aldığını unutmamak gerekir”

DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA REFORMLAR
“Türkiyenin, AK Parti iktidarı öncülüğünde, son 10,5 yıllık zaman diliminde, demokratikleşme noktasında tarihi reformlar gerçekleştirerek büyük mesafeler kat etmiştir. Yasaklarla mücadeleyi, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı ilke edinen AK Parti iktidarı, basın özgürlüğünün teminatı olan ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri tek tek kaldırmıştır. Önümüzdeki süreçte de bu konuda aynı hassasiyetin gösterilmesinde, hak ve özgürlükleri geliştirmeye yönelik adımlar atılmasında, sorunlara çözüm üretilmesine devam edilecektir”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİ İÇİNDE MÜMKÜNDÜR
“Şurası muhakkak ki, basın özgürlüğü, ancak ve ancak demokrasi içinde mümkündür. Bu bakımdan, hepimiz demokrasiyi ortak değer olarak kabul etmeli, demokrasimizin güçlendirilmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Türkiyede demokratikleşme yolunda, hak ve özgürlüklerde ilerleme sağlandıkça, basın özgürlüğü daha da güçlenecektir. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anarken, tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum”