Et fiyatlarındaki artışı önlemek için karkas et ithalatının başlamasının ardından, sakatat sıkıntısı baş gösterdi. Canlı hayvan girişi olmaması ve ülke içindeki kesimin azalması nedeniyle sakatat satan esnaf, sakatat bulamadıklarından yakınırken; fiyatlar kırmızı eti sollamış durumda.

HAZIR ET ALIYORLAR

İnegöl'de sakatat satışı yapan 6 işyerinden birisi olan Beşyol Ciğercisi sahibi Uğur Çakır yaptığı açıklamada;

"Yurtdışından karkas et gelmesinden dolayı ülkemizde hayvan kesimleri düşüyor. Mevcut kasaplarda hayvan kestireceğine hazır et alıyor.

Bu nedenle de sakatat azalıyor. Bundan dolayı tezgahımızda ürün azalıyor. Buna bağlı olarak da fiyatlar artıyor. sakatata talep düşmedi."

ŞUAN SAKATAT ÇOK DEĞERLİ

İnegöl'de yemekhaneler, lokantalar çok. Bu da tüketimi arttırdı. Yemekhanelere de elimizdeki ürünler yetmiyor. Kurban bayramında kesilen hayvanların sakatatları insanlar bilmediği için atılıyor ancak şuan sakatat çok değerli.

İnegöl'de bulamadığımız için şehir dışında bulunan, büyük entegrelerden alıyoruz" dedi.

FİYATLAR ARTTI

Ürün azlığı nedeniyle fiyatların arttığına dikkati çeken Çakır, "Geçen sene 25 lira olan dana ciğerin kilosu şuanda 36 lira.

Böbrek-yürek 10 liraydı, şuan 17 lira. İşkembe 15 liraydı, şuan 22 lira. Kuzu kellesi 7 liradan, 15 liraya çıktı. Çoğu üründe yarı yarıya artış var. Kuzu kellesi, kuzu ciğeri bulunmuyor.Kuzu ciğerinin kilosu 45 lira. Şuan fiyatı etle yarışıyor ve etten pahalı.

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

Kuzu kellesi 15 lira, kelle eti 24 lira, işkembe 24 lira, kaburga eti 34 lira, kokorecin kilo 32 lira. İnegöl'de kokoreç bulmak zor.

İnegöl mezbahanesinde kuzu kesimi az. Bu yüzden az kokoreç çıkar. Bu nedenle İnegöl'de kokoreççilerin çoğu İnegöl dışından temin ediyorlar. Bizim insanımızdan kokoreci evde tüketenler de var" diye konuştu.