İftar programı Zeynel Köfte'de gerçekleştirildi.

2017 yılı ilk yarısının değerlendirildiği, ikinci yarısı için yol haritasının belirlendiği toplantıda, 2018 koleksiyonuna dair yapılan hazırlıklardan bahsedildi. Ayrıca AR-GE süreci devam eden ürünlerin sunumu da yapıldı.

SALONİ BAYİLERİYLE BÜYÜYOR

Saloni Mobilya Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özbek, iftar sonrası yaptığı konuşmada yurtiçi ve yurtdışı bayi çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti

Özbek, Saloni olarak 2017'de yurt içinde Kayseri ve Mersin olmak üzere 2, yurt dışında ise Azerbaycan Bakü, Cezayir Oran, Cezayir Alger'de 2 adet olmak üzere 4, toplamda 6 yeni kurumsal mağazanın açılışını yapacaklarını ve müşterilerine hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

42 KURUMSAL MAĞAZAYA ULAŞACAĞIZ

Dekorasyonu devam eden Kayseri ve Mersin bayisinin birkaç hafta içinde açılacağını ifade den Özbek;

"Son açılacak kurumsal bayii mağazalarıyla birlikte 18'i yurtdışında olmak üzere kurumsal bayii sayımız toplamda 42'ye ulaşmış olacak. Şirketimiz; 2006-2016 yılları arasında işletmesi ve tüm maliyetlerini kendisinin üstlendiği 10 kurumsal mağaza açmış, devamında ise tüm masraf ve yatırımları bayii tarafından karşılanan 21 kurumsal mağaza açılışı daha gerçekleştirmiştir.

Yapılacak yeni anlaşmalarla markamız sadece yurtiçinde hedeflediğimiz 30 kurumsal bayii hedefine 2018 sonuna kadar ulaşmış olacaktır. Yurtiçinde 30 kurumsal Saloni mağazasına ulaştığımız andan itibaren TV reklamlarını da başlatarak ulusal ve butik bir marka olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız" dedi.

YOĞUN BAYİLİK TALEPLERİ

Yoğun bayilik teklifleri aldıklarını da aktaran Özbek;

"Markamıza olan yoğun bayilik talepleri, beklediğimizin üzerinde bir hızla ilerleyerek bizleri fazlasıyla mutlu etmiş, geçmişte yaptığımız marka ve altyapı çalışmalarının karşılığını fazlasıyla almamızı ve daha kolay ulaşılır yeni hedefler koymamızı sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

6 MİLYON $ İHRACAT HEDEFİ

2016 yılına ilişkin veriler ile 2017 yılı hedeflerini de paylaşan İsmail Özbek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kurumsal bayiliklerimiz ve artan toptan mobilya ticaretimiz zor bir yıl olan 2016 yılında cirosal olarak %15 büyüme sağlamıştır. Yine 2016 yılında sektörün azalan ihracat rakamlarına rağmen ihracatımız 5,5Milyon$'ı aşarak bir önceki yıla göre ihracat rakamlarımızı muhafaza etmiştir.

2017 yılında ise 6 milyon$ ihracat hedefi ile birlikte, toplam şirket cirosunda %20'lik bir büyüme beklemekteyiz. Bugün 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı bu yıl 50 ülkenin üzerine çıkarmak istiyoruz. ABD'de yeni ülke bayiliği oluşturduk.

5 yıl içerisinde sadece ABD'de 10 yeni mağaza, Avrupa en az 15 yeni mağaza açma hedefimiz var"

TAHSİLAT SORUNU YAŞAMADIK

"Artık şirketimizin büyümesi sadece ihracat ve kurumsal bayilik üzerinden gerçekleşecek olup, masrafsız, minimum risklerle, teminata dayalı ticaret ve marka değeri oluşturma stratejisiyle olacaktır.

Bu çalışmalar sayesinde son 3 yılda müşterilerimizde riskli alacak ya da batık alacak durumu hiç yaşanmamıştır. Bu hedefle 5 bin m2'lik yeni depo, lojistik merkezimiz ve bayii yönetim birimimizle beraber 10 adetlik TIR filomuzda bayilerimize hizmet vermeye başlamış, üretim artırma ve geliştirme çalışmalarına da ağırlık verilmiştir"

KDV İNDİRİMİ SATIŞLARI ARTIRDI

"Bildiğiniz üzere geçici olarak da olsa mobilyada KDV oranları %8 indirilmiştir. Bu indirim hem tüketicilere hem de üretim yapan firmalara ciddi fayda sağlamış, piyasaların bir nebze hareketlenmesine vesile olmuştur.

KDV'nin %8'e inmesinden dolayı satışlarımız da %30'un üzerinde artış olmuştur. Bu vesile ile bu dönemde KDV indirimi sağlayarak mobilya sektörüne destek sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, hükümetimizin tüm üyelerine teşekkürlerimizi ve saygılarımız sunuyoruz"