Pazartesi akşamı 1.sınıflar, Salı akşamı da 4.sınıfların hazırlamış oldukları yıl sonu gösterileri yoğun bir veli katılımı ile amfi tiyatroda gerçekleştirildi. MM Samda ilkokul bünyesinde bulunan 8 birinci sınıf ve 6 dördüncü sınıfın hazırlamış oldukları gösteriler izleyenler tarafından beğeni ile izlendi. Birbirinden güzel folklor, modern dans, fıkra ve şiirlerin okunduğu gecede özellikle 1.sınıfların hazırladıkları 'Bölgelerimiz' ve 'Değerlerimiz' gösterisi 4.sınıfların hazırlamış oldukları İstiklal Marşı'nın toplu olarak okunması ve öğrencilerin sahnede Türk bayrağını oluşturmaları izleyenler tarafından yoğun olarak alkış aldı.

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

MEVLANA GÖSTERİSİ

Ayrıca 4.sınıf öğrencilerinin hazırladıkları cici kızlar ve ateş böceği şarkıları izleyenlerde nostaljik bir hava oluşturdu. Mevlana gösterisi ile İngilizce şarkılarda yoğun alkış alan gösteriler arasındaydı. Program sonunda ise okul öğretmenlerinin hazırlamış oldukları harmandalı gösterisi de izleyenler tarafından yoğun beğeni ile izlendi. Gecenin sonunda folklor öğretmenlerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

AKIL OYUNLARI SINIFI OLUŞTURDUK

Programlarla ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Ömer Göktürk; "Artık geleneksel hale getirdiğimiz 1. ve 4.sınıflar sene sonu etkinliklerimizi bu yıl da gerçekleştirdik. Yıl içerisinde öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinlikleri velilerimizin gösterimine sunduk. Bizler öğrencilerimizi akademik olarak yetiştirmenin yanı sıra sosyal kültürel etkinlikler ile de bir milletin hafızası olan milli folklorumuzu yaşatarak öğrencilerimizin beceri, kabiliyet, özgüven ve kendilerini ifade edebilme becerenlerinin de geliştirmesini hedefledik. Okul olarak her zaman İnegöl'de ses getiren etkinlik proje ve çalışmalara imza attık. İnegöl'de ilk defa akıl oyunları sınıfı oluşturarak öğrencilerimizin düşünme karar verme strateji vb. becerilerini geliştirilerek öğrenmeyi zevkli ve eğlenceli hale getirdik"

KENDİ OYUNLARINI YAZDILAR

"Ayrıca ileride bakanlığımız tarafından müfredata eklenecek olan kodlama ile alakalı çalışmalar yaparak istekli öğrencilerimize kodlama yani yazılım konusunda çalışmalar yaptık. Bu öğrencilerimiz uluslar arası üniversitelerin web sitelerinde bu öğrencilerimizin seviyelerindeki hazırlanan kodlama çalışmalarını bitirerek 180 üzerinde bölümü tamamlayarak sertifika aldılar. Bununla da yetinmeyip kendi yazılımlarını hazırlayarak kendi oyunlarını yazdılar. Bizler öğrencilerimizi her açıdan bir üst öğrenime hazırlama gayretindeyiz. Bu amaçla da bu sene etkinliklerini tertip ettik. Gecemize katılım oldukça yoğun oldu. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru'ya, okul müdürü arkadaşlarıma öğretmenlerime ve yoğun bir katılım ile amfi tiyatroyu dolduran her zaman desteklerini hissettiğimiz velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler MM Samda ailesi olarak birlik beraberlik dayanışma içerisinde her zaman böylesine güzel etkinlikleri gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.