Sani Konukoğlu Camisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Diyanet Vakfı Genel Merkezinin organizasyonu ile Suriye ve Halep'te savaş mağduru vatandaşların acılarını hafifletmek ve yaralarını sarmak amacıyla 800 TIR, İnegöl'den ise müftülüğün organizasyonu ile 4 TIR yardım gönderildiğini söyledi.

YANGINA KARŞI TEDBİRLER ALINACAK

Cami ve Kuran kurslarında yangına karşı tedbirlerin alınacağını belirten Güzel,

"Yangın söndürme tüpleri bulundurulacak, yangın merdivenleri oluşturulacak. Acil çıkış kapıları yapılacak ve kapılar dışarıya açılır hale getirilecek. Bunlar yeni yapılan binalarda mutlaka planlanacak.

Eski binalarda da ivedilikle tamirat ve tadilatlarda oluşturulmaya çalışılacak. Yangına karşı eskimiş olan elektrik tesisatları yenilenecek. Ses ve ezan cihazları gözden geçirilecek. Doğal gaz tesisatları ve ısıtma sistemleri gözden geçirilecektir."

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

"Camilerde bulunan ihtiyaç fazlası eşyalar tespit edilerek demirbaştan düşürülmek suretiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve özellikle de ülkemizde ikamet eden Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım olarak verilecek Ancak tarihi değere sahip hiçbir eşya verilmeyecek" dedi.

CEMAATİMİZE DUYURALIM VE ANLATALIM

Sandalyede namaz konusuna değinen Müftü Güzel,

"Sandalyede namaz konusunda cemaatimizi uyaralım. Bu konuda alınan Din İşleri Yüksek Kurulu kararını camilerimize asalım. Aynı zamanda Din İşleri Yüksek kurulunu da cemaatime anlatalım ve vatandaşlarımıza tanıtalım.

Ve namazların çok zaruret durumları hariç sandalyesiz kılınması gerektiğini cemaatimize duyuralım ve anlatalım."

"Bütün camilerde caminin bir tarihçesinin hazırlanarak caminin herkes tarafından görülecek bir yerine güzel bir çerçevelenmiş bir şekilde asılmasını istiyorum.

Yine her caminin günlük faaliyetlerini gösteren programların hazırlanarak asılmasını ve bu programa riayet edilmesini istiyorum.

Camilerde vakit namazlarında ilmihal, meal, tefsir, hadis dersleri yapılmasını ve mukabele okunmasını, Kuran tilavetini önemsiyorum."

250 BİN ŞEHİDE 250 BİN HATİM

"Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla Başkanlığımız tarafından 250 bin şehide 250 bin hatim kapmayası yapılacak cemaate duyurulacak ve okunan hatim sayıları 10 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar müftülüğümüze bildirilecektir.

Hatim okurken sadece metin hatmi değil aynı zamanda meal hatmi okumaya cemaatinizi teşvik ediniz" diye konuştu.

6 CAMİYE YENİ İMAM

Cuma günü oruç tutulur mu? Cuma günü oruç tutulur mu?

Bu arada; Şuayb Şık Akhisar Fatih Camii'ne,

İbrahim Yıldız Hayriye Mah. Camii'ne,

Ömer Aydın Sarıpınar Mah. Camii'ne,

Erol Yılmaz Karahasanlar Mah. Camii'ne,

Enes Ez Elmaçayır Mah. Camii'ne,

Ercan Deniz de Malazgirt Cami'ine naklen atanarak yeni görevlerine başladılar.