İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'de sandalye üretiminin 1940'lı yıllarda başladığını söyledi. İnegöl'de bir asırdır mobilya üretildiğini aktaran Uğurdağ, "İnegöl'de çok ciddi boyutlarda çok ciddi üretim alanlarına sahip sandalye üretimi var. Türkiye'nin sandalye üretiminin %85'ini İnegöl karşılıyor. İnegöl'de aylık ortalama 120 bin adet sandalye üretiliyor" dedi.

SANDALYE ÜRETİMİNDE ÖNCÜYÜZ

Mobilya kültüründe sandalyenin çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Uğurdağ, İnegöl'ün sandalye üretiminde Türkiye'de öncü merkezlerden birisi olduğunu ifade etti.

SANDALYE İHTİYACINI İNEGÖL KARŞILIYOR

İnegöl'de sandalye üretimi yapan Leta Sandalyenin sahibi Levent Özcan ise İnegöl'ün Türkiye'de sandalye üretiminin üs bölgesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki ulusal marka mobilyacıların sandalye ihtiyacının %80'ini İnegöl'den karşıladığını belirten Özcan, "Bunun yanında dünyadaki mobilya üreticilerine de artık sandalye ihracatı yapılmaya başlandı."

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti

"Avustralya kıtası hariç bütün kıtalarda ürünlerimiz vardır. İsveç, Hindistan, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Dubai ve İtalya'ya kadar sandalye ihracatı yapıyoruz." diye konuştu.