23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, Pazar günü İnegöl Belediyesi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler

1. Ulusal Hızlı Satranç turnuvasında; 8-9 yaş, 9-10 yaş ve 10 yaş üzeri olmak üzere 3 kategoride 140 kişi kıyasıya mücadele etti. Çoğunluğu çocuklardan oluşan yarışmacılar, birbirinden çekişmeli oyunlar çıkarırken; yarışmacılar ilk 5'e girip madalya almak için mücadele etti.

DEVAMI GELECEK

Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada;

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir etkinlik yapalım istedik. Böylesi güzel bir organizasyonu İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl bunu ilk kez yaptık. Önümüzdeki yıllarda inşallah devamı gelecek."

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ

"Satranç hakikaten çocuklarımızın gelişiminde önemli. Günlük hayatın gerçeklerinden ortaya çıkan zihinsel bir spor olan satranç, çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araçtır. Hayatta aslında böyledir, bir strateji belirlemek durumundasınız. Satrancın da önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmanın ardından dereceye giren çocuklara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.