2014 yılında çete üyesi 26 kişi İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 26 kişiden 12'si toplam 185 yıl ve iki müebbet hapis cezası alırken, 14 kişi ise beraat etmişti.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen kararı bozan Yargıtay, Yeniceköy Mahallesi'nde, 23 Şubat 2011 tarihinde işlenen cinayetin dosyasının da çete davası ile birleştirilmesini istedi.

Bu gerekçeyle bozulan karar dosyaları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne tekrar görüşülmek üzere gönderildi. Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılanan sanıklar, hakim karşısına çıktı.

13 SANIK

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'adam öldürmek', 'uyuşturucu ticareti yapmak', 'yağma' ve 'silahla tehdit' gibi suçlardan İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 4'ü tutuklu 13 sanık hakkında, savcı müteaalasını verdi.

SANIKLAR HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

Birleştirilen dava ile alakalı hazırlanan 30 sayfalık müteaalada savcı, Erdal Güneş'in silahla tehdit, mala zarar verme, yağmalar ve kasten adam öldürmeye azmettirmekten müebbet +70 yıl hapis cezasıyla, Samet Güneş'in kasten adam öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasıyla ve Okan E.'nin ise yağma ve kasten adam öldürme suçundan müebbet+10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Hanım ağa lakaplı Saadet Ş'ye kasten adam öldürmeye azmettirmekten 18 yıl hapis cezası isteyen iddia makamı, Serkan S.'ye yağma suçundan 10 yıl, Yücel B.'ye yağma suçundan 20 yıl, İlyas U.'ya yağmadan 20 yıl hapis, Güven Eray O.'ya 10 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

KARAR DURUŞMASI MAYIS'TA

Sanıkların 'uyuşturucu ticareti yapmak', 'mala zarar verme' ve 'tehditten' beraat etmesini isteyen iddia makamı ayrıca Mustafa E., Engin A. ve Bilal A.'nın uyuşturucu ticareti suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti karar duruşmasını 22 Mayıs'a erteledi.