31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için çalışmalar devam ederken; Belediye Başkanı Alper Taban'ın parti teşkilatıyla birlikte yaptığı yoğun ziyaretler, akıllara Başkan Taban'ın yerel seçim hazırlıklarına mı başladı sorusunu getiriyor. Her sabah esnafları ziyaret eden Başkan Taban, gitmedik düğün sıkmadık el bırakmıyor. Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlere Kırsal Mahalleleri de ekledi. Bu kapsamda Çayyaka Mahallesi ziyaret edilirken; seçim döneminin yaklaştığı bu günlerde yapılan ziyaretleri seçim çalışmalarına hazırlık olarak yorumlandı.

ADAYLIK NİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Başkanlık için adaylık düşüncesinin olduğu bilinen Belediye Başkanı Alper Taban, gazetemize verdiği röportajında; "Liderimiz ve parti büyüklerimiz yeniden teveccüh göstererek bizi başkanlık makamına aday gösterirseler görevimi en güzel şekilde yerine getirerek, layık olmaya çalışırım. Partim, teşkilatım bana görev vermediği sürece asla aday olmam. Çıkıp kendi başıma karar vermem. Teşkilatım bana görev veriyorsa, bu yolda devam etmeni istiyoruz diyorsa, siyasi büyüklerimiz bu konuda devam etmenizi istiyor diyorsa olurum ama kendi başıma aday olmam. Siyasette de çok daha vasıflı arkadaşlarımız gelsin. Bizden çok daha iyi insanlar gelebilir, onlara yol vermeliyiz.""Teşkilatım görev verirse devam ederim, görev vermezse küsmem, darılmam. Mesele başkan olmak değil, bulunduğunuz her alanda fayda verebilirsiniz. Vizyonu daha güçlü arkadaşlarımızı genelde, yerelde, yetki verecek alanlarda getirelim ki daha hızlı yol alalım. Başkan olmakla boyunuz uzamıyor, yükünüz, sorumluluğunuz artıyor. Çok rahatım. Eyvah seçim geliyor demem, işime bakarım. Benim işimi yapmam lazım" ifadelerini kullanmıştı.

SEÇİM TAKVİMİ HAZIR

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

Bu arada 31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için AK Parti seçim takvimini hazırladı. AK Parti'den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.Seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak. Aday adaylarında aranacak özellikler ise 'Kirlenmemiş, mütevazı ve güler yüzlü.'Yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacak. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi. Vaatlerini yerine getirmeyen mevcut belediye başkanlarının ise yeniden aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor.