SİYASİLERİ TAKİP EDEN BASIN MENSUBU OLMAK MI, YOKSA BASIN MENSUPLARINI TAKİP ETTİĞİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK MI ZOR?

İnsanın yağmur yağdığında hangi sokakta su birikmiş haberini çekmesiyle yine aynı yağmur yağdığında eyvah yine hangi sokakta su birikti de basın mensupları orayı çekerde karşıma çıkar korkusu her zaman daha ağır basan taraftır. Bundan dolayı da hele ki milletvekilliği gibi 80 milyonun yönetiminde pay alacak, kaldırdığı ellerle yönlendirecek olmak ciddi anlamda sorumluluk ister.

Basın mensubu daha çok başkalarının gecelerinin uykusuz geçmesine sebep oluyordu o daha da rahattı tabi. Ben hak ettim ama bunu. 20 yıl bu kadar rahat sorular sorabilmekten sonra bunu hak ettim. Rabbim utandırmasın.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLME ŞANSINIZI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Şansa bağlı kalmaktan ziyade seçmenin iradesini yönlendirecek adımları atmaya çalışıyorum. Hangi hamleleri yapmamız gerekiyordu. Birçok bölgeyle kıyaslandığında Saadet Partisi Bursa 2. bölge 2. adayının en yüksek milletvekili olduğu yerlerden birindeyim. Daha önce alınan oy oranlarına dair taleplerim ve beklentilerim var.

Eğer bizler çok değerli kıymetli Zeki Anıl Gülşen abimizin elde ettiği başarıyı İnegöl'de tekrarlaya bilirsek, seçmenin nabzını aynı şekilde attıra bilirsek, İnegöl'den aldığımız bu oy oranı diğer ilçelerden gelecek oy oranlarıyla birlikte bizim ikinci sıradan çok büyük farkla olmasak bile hatta belki de gece yarılarına kadar son dakika hesaplamalarına kalırcasına bizim milletvekili olmamızın yolunu açacak gibi görünüyor.

Bu yüzden umutlarımız yüksek seviyede. 25 Haziran için İlçe Başkanımız Hasan Eroğluyla yapmış olduğumuz görüşmenin sonucu şu ki biz zaten seçimlere endeksli bir parti değiliz. Bende aynı şekilde kendime bunu bir ahenk taşı gibi görmedim. Sonraki süreç eğer bizim olmadığımız bir meclis olursa aynı ısrar ve güzellikle yolumuza devam etmeye dairde bir boşluk bıraktık. İkisine de hazırız.

FİKRET BAYRAM MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRSE İNEGÖL'E NE ARTI KATACAK?

Endüstri mühendisi, elektrik mühendisi veya jeoloji mühendisi değilim ama bu bahsettiklerinizin hepsinden tanıdıklarım ve bu memleket hayrına hizmet edecek arkadaşlarım var. Onlarla birlikte en doğruyu bulabilme adına çok iyiyimdir. Sorgularım soruştururum İnegöl adına olumlu olan bütün projeleri hayata geçiririm.

Benim bir avantajım daha var Hüseyin Şahin gibi 2. dönemini tamamlayan, İnegöl'e yaptıklarını ister izin versin ister vermesin gidip alacağım. İster yarım kalsın ister bitsin projeler var. Bunları tamamlamak için devam edecek bir kardeşinizim. Bu anlamda işimiz çok rahat. Ben İnegöl'ü idare etmiş geçmişte kim varsa hepsini tanıyorum ve muhabbetimiz var. Bu çerçevede vakit harcamadan yapılacak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.

İNEGÖL'E DAİR PROJELERİNİZ?

Memleketin her tarafını gezmiş biri olarak söylüyorum, İnegöl il olmayı hak ediyor. Ya büyükşehir yasasında eksikleri giderin, İnegöl'ün kendisini bir şehirde hissetmesini sağlayın yada acilen İnegöl'ü il yapın. Bizim kafamızdaki birinci plan bu yasadaki radikal kararlara imza atılması lazım. Bunlar yapılamayacaksa ve uzun vadeye yayılacaksa da ekonomik ve kültürel olarak bu şartlara sahip olan İnegöl il yapılmalı.

En büyük planlarımız arasında bu var. Ama şunu da söyleyeyim yanlış anlaşılmasın. Ya biz elimizdeki filden kurtulacağız yada biz ikinci fili getiririz. İnegöl, bu memleketin il olması gerektiğine inanıyorsa bunun arkasında durması gerekiyor.

SOSYAL MEDYAYI EN ETKİLİ KULLANAN PARTİSİNİZ. BUNU NASIL SAĞLADINIZ?

Kötü komşu insanı mal sahibi yapar. Abilerimizin, yol arkadaşlarımızın yıllarca yol yürüdüğümüz insanların bizlere çıkardığı engellerin bizleri farklı alanlara itme eğilimi gösterdi. Bu da sosyal medya oldu. Bizde çok iyi kullandığımızı kabul ediyorum. Bunu taraflı tarafsız herkes söylüyor. Ben bu seçimin galibiyim. Bu süreçte ülkenin dört bir yanından çok değerli dostluklar elde ettim.

Hepsinin ortak söylediği nokta şu ki ya şu kavgacı, uzaklaştırıcı ve ayrımcı bir dil kullanmadan da bir seçim propagandası yapılabildiğini birlik ve beraberliği öne alıp aynı zamanda kendi fikirlerini de ifade eden bir çalışmayı yürüttük. Çok tebrik mesajı aldık. Hatta bazı takipçiler yazmış ikametimi İnegöl'e alıp orada oy kullanmak isterdim.

SOSYAL MEDYADAKİ AĞIR ELEŞTİRİLERİ NASIL KARŞILIYORSUNUZ?

Aklımla ayaklarım topa aynı anda müdahale edemiyor. Eskiden çok sert topları göğsümle yumuşatıp çok güzel goller atabiliyordum. Ben şuanda aynısını yapıyorum. Gelen sert tepkiyi yumuşatıp geri dönüş yapıyorum.

Bana hain diyenler var. Eğer ulaşabiliyorsam onlara telefon açıyorum. Şuan birçoğuyla görüşüyoruz. Bu görüşmeler sonucunda bir çoğuyla ağlayarak ayrıldıklarımız oldu.

Ben iddia ediyorum ki yukarıdaki bazı liderlerin ortamı gererek oy alma çalışmalarından kaynaklı aşağıda sırf bu tip medyadan (havuz medyası) beslenenlerin vermiş olduğu bu sertlik hiç kala alınacak bir sertlik değil.

Onlar çünkü samimiyetle yapıyorlar bunu ve ben biliyorum ki benimle görüşebilseler muhabbet edebilseler benimle aynı fikirde olmaya bilirler ama bana bu kadar ağır hakaret etmeyi terk ederler. Bugüne kadar kiminle görüştüysem bu sonuca vardım. Çünkü bunlar iyi insanlar.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Hiç bir şey olmasa %99'u Müslüman olan bir ülkenin ahlaki değerleriyle değerlenmişler. Biz bunları çözeriz. Çünkü topu yumuşatmayı da, çalım atmayı da biliyoruz. Attığımız çalımlar bu memleketin hayrına olur. Bizim işimiz dış güçlerle olsun. Onları nasıl yeneceğiz nasıl kafa tutacağız bunun üzerine kafa yoralım.

FİKRET BAYRAM'A GELECEK OYLARIN CHP'YE GİDECEĞİ KONUŞULUYOR. BU İDDİA DOĞRU MU?

Bu bölgede kullanılan oy sayısını 900 bin ile 800 bin arasında kaldığını tahmin ettiğim bir yorum. 2 tane ittifak var ittifakın biri 415 bin aldı, 420 de diğeri aldı diyorum. Bu sefer 5 milletvekili A ittifakına 5 milletvekili B ittifakına gidiyor.

Yok, 415 bin alanın oyu sabit kalsa diğer taraf 490 bin alsa yani 75 bin daha fazla oy alsa cumhur ittifakı yani yine 5 çıkarıyor. Şimdi bu tabloda 5'er milletvekilini çıkarmak üzerine plan yapıyorum.

Oylar daha da düşerse mevcut ittifakın o zaman daha konuşmaya gerek yok. Ama 5'e 5 olduğunu var sayıyorum. 415 bin oyla 5 milletvekili çıkarmış millet ittifakının içinde biz toplam 10 ilçede 135 bin oy alırsak İYİ Partinin 90 bin oy aldığını varsayıyorum diğer taraftan da 200 bin CHP'nin aldığını var sayarsak 2 CHP 2 Saadet 1 de İyi Parti.

Ben bu oy için mücadele ediyorum. Tam tersi olur İYİ Parti daha fazla oy alır, ben buna bir şey demiyorum. Yani burada oy fazlası nereye gitti Fikret Bayram'a gitti. Burada seçmene söylemesi gerekenler bunu söylemiyorlar. Biz anlatana kadar seçim geldi. Hala görüyorsunuz neyi anlatmakla meşgulüz.