YOĞUN KATILIM

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Akay, Orhaneli ve Yıldırım Kaymakamları, Bursa İl Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden Sorumlu Şube Müdürü Nevzat Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim Müdürleri, Öğreticiler, Kursiyerler katıldı.

OKUR YAZARLIK SEFERBERLİĞİ

Törende konuşan Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü:

"Ülkemizde herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde "Okuryazarlık Seferberliği" 5 Mart 2018 tarihinde başlatılmıştır.

Bu kapsamda ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyeli ve yabancı uyruklu bireylerin de okuryazarlık seferberliği çerçevesinde açılacak kurslardan faydalanmaları sağlanmıştır. İlimizde okuma yazma bilmeyen tek bir kalmayana dek devam edecektir. Sevgi ve saygılarımı arz ediyorum." Dedi.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı

17 İLÇEMİZDE TOPLAM 13186 KİŞİ OKUMAYA BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya; " Güzel bir söz vardır. "Okuma ihtiyacı barut gibidir. Bir kere tutuşunca onu artık kimse söndüremez." Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülük ederek destek verdikleri ve yine kendi ifadeleri ile belki de temel eğitimde son seferberlik olarak nitelendirdikleri "Okuma yazma seferberliği" ne en güçlü desteği sağlayabilmek ve bu barutu ilk ateşleyen kurumlardan biri olmak adına 5 Mart 2018 tarihinde 17 ilçemizle birlikte destek olmaya başladık.

1.723'ü Erkek, 11.463'ü bayan toplam 13.186 kursiyerimize 3 ay boyunca seferberlik süresiyle sınırlı kalmak kaydıyla belde, köy ve mezra gibi küçük yerleşim birimlerinde öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla 65 yaşını aşmamış, emekli öğretmenlerimizi ve üniversitelerin ön lisans mezunlarından öğretici olarak görevlendirmek suretiyle vatandaşlardan gelen tüm okuma yazma talepleri karşılanmıştır.

İLK EMİR: OKU

Herhangi bir nedenle eğitimini yarıda bırakmış, aldığı ilacın hangi ilaç olduğunu, binmek istediği otobüsün hangi otobüs olduğunu okuyarak öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın bu temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına eğitimcilerimiz 90 gün boyunca seferber olmuş onların bu ihtiyaçlarını karşılayacak teme eğitimi vermişlerdir.İlk emri "oku "olan, tefekküre önem veren, ilmi ile hayatını şekillendirmenin son derece önemli olduğuna inanan bir medeniyetin mensupları olarak bu önemli çalışmaya imza atan ve bizlere öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli Hanımefendi'ye, sayın valimize, belediye başkanlarımıza, özellikle de kurslarımızda gayret gösteren değerli eğitimcilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." Dedi.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kursiyeri Ünzile Mesten törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"68 yaşındayım. Torunlarına telefon numaralarını bilmediğim için telefon açamıyordum. Arabaların plakalarını bilemiyordum. Cumhurbaşkanımıza, Sayın Emine Erdoğan'a ve Halk Eğitim Merkezindeki öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde okuma yazmayı öğrendim. Artık torunlarıma mektupta yazıyorum, telefonda açıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Protokolün kursiyerlere mezuniyet belgelerini vermesinin ardından tören sona erdi.