ŞEHİT GENÇER'İN İSM İKÜTÜPHANE OLDU

10 Ağustos 2017 tarihinde Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada İnegöllü Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer şehit düştü.

Şehit Gençer'in isminin yaşatılması için Genç MÜSİAD, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okula kazandırdığı kütüphaneye ismini verdi.

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'na kazandırılan kütüphanenin açılışı protokol üyeleri tarafından yapılırken; açılışa şehit ailesini temsilen şehidimizin kardeşi Ali Gençer katıldı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Açılış öncesi konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Mustafa Coşkun, Sosyal sorumluluk projesi kapsamında şehit Hüseyin Gençer'in ismini taşıyan kütüphaneyi okula kazandırdıklarını ifade ederek, "Okul müdürüyle irtibata geçerek kütüphanemizin ihtiyaçlarını belirledik. Beraber ortak bir çalışmayla kütüphanenin boya, badana, kitaplıklarını, masa, sandalye ve bilgisayar sistemini komple baştan aşağıya revize ettik."

"En son ki aşamada şehit kardeşimiz Hüseyin Gençer'in ismini vermeye karar kıldık. İçerde de bütün İnegöl şehitlerinin ismi yazan bir tablo oluşturduk. Burada eğitim alan arkadaşlarımız İnegöl'de kaç şehidimiz var nerelerde görev yapmışlar bunları da bilmelerini istedik. Genç MÜSİAD olarak ekonomik anlamda birçok iş yapıyoruz ama biz istedik ki sosyal sorumluluklarımızı yerine getirelim ve gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarına katkıda bulunalım" diye konuştu.

HAYIRSEVERLERİMİZDEN DESTEK GÖRÜYORUZ

Hayırseverlerden destek gördüklerini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Okul yapımında ve okul içerisindeki donatımlara kadar hayırseverlerimizden destek görüyoruz. Desteklerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz. Bu proje için en uygun yeri kendi aramızda tespit ettik ve bu okulumuza uygun gördük. Şehidimizin isminin konulması da çok manidar oldu. Buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" diye konuştu.

"Bu işin içerisinde çok fazla fayda var" diyen Belediye Başkanı Alper Taban ise "Çocuklarımız şehitlik mertebesinin ne olduğunu anlamlandırmaya çalışacaklar. Beraberinde Genç MÜSİAD'ın böyle bir şeyi düşünmesi ve harekete geçmesi, böyle bir sorumluluğu kendinde hissetmesi takdire şayan. Evlatlarımız kitap okuma alışkanlığı bilinci yakalayabilirler" dedi.

Şehidimize rahmet dileyen Kaymakam Ali Akça'da "Hüseyin Gençer güzel dinimizin güzel kitabında da özellikle ifade edildiği gibi, çok güzel bir görevdeyken rahmetli oldu. Hüseyin kardeşimiz vatan savunması yaparken şehit oldu. Bu en güzel mertebelerdendir. Biz onu hiç unutmayacağız hep anacağız" diye konuştu.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası kütüphanenin açılışını çocuklar kurdele kesimiyle yaptı. Açılışın ardından öğrenciler kitaplara koşarken, protokol üyeleri de çocukların heyecanına ortak oldu.