Kent Konseyi Kadınlar Meclisi'nin organizasyonuyla şehit annelerine mektup yazan öğrenciler, mektuplarını Heykel Postaneden şehit annelerine gönderdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Mine Atıcı, "Bu yıl İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak geleceğin güçlü kadınlarından son dönem Türkiye 'de en fazla güçlü kalmak zorunda kalan kadınlarımıza gönderecekleri mesajla kutlamak istedik. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak yürüttüğümüz bu projede okulumuz bahçesine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarak şehitlerimiz için 41 Yasin-i Şerif okuduk ve çam ağaçları diktik.

"Şehitlerimiz İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde de yaşayacak, öğrencilerimiz tarafından her zaman hatırlanacak ve anılacaktır. Ayrıca 42 öğrencimiz, ilerde kendilerinin de onlar gibi güçlü, vatansever birer anne olacaklarının sözünü verdikleri, onların yüce gönüllerinde kendilerini de bir evlat kabul etmelerini isteyen, minnet, saygı ve sevgilerini belirten mektuplarını Afrin'de ülkemizi korumaya çalışırken şehit olan yiğit askerlerimizin o güçlü, mağrur annelerine gönderdiler."

"Hayatların cinsiyetlere göre yüceltildiği ya da geri plana atıldığı bir dünya da kadınların en önemli özelliğinin insan olduğunu söylemek istiyorum. İnsanların cinsiyetlerin farklı olması haklarını da farklı yapmaz. Yapıları farklıdır ama adı üstünde ikisi de insandır. Kadın sorunu ekonomik, sosyal, kültürel bir sorundur. Üstelik bu durum sadece bizim ülkemize ait bir sorun değil tüm dünyanın sorunudur."

"Kadına şiddet, iş yerlerinde eşitsiz uygulamalar, görevlendirmelerde sırf cinsiyetinden dolayı adaletsizlikler, hor görülme hatta bizlerin bize ödül olarak verildiğini bizim için asıl ayrıcalığın, belki erkeklere göre üstün olduğumuzu düşündüğümüz annelik duygusunu bile bizlerin toplumsal yaşamda arka plana atılmamıza neden olacak bir unsur olması en büyük sorunlarımızdandır. Tarihte uğranılan eşitsizlikten dolayı ortaya çıkmış, bu gün ise şekil değiştirerek devam eden bu eşitsizliğin önüne geçmek için toplumumuzda farkındalık oluşturmalıyız."

"Çözümün tek adresi ise her zaman olduğu gibi eğitim. Özelikle kız çocuklarımızı okutmalıyız ki, kaderleri bir erkeğin vicdanına teslim edilmesin. Okusun ki, din kisvesi ile en büyük özelliği insana verdiği değer ve adalet olan dinimizi çarpıtan asıl amaçları dinden soğutmak olan kötü niyetli insanların niyetlerini anlama yetisine sahip olsun, dinini doğru öğrensin. Okusun ki, şikayet ettiğimiz cinsiyet ayrımına neden olan zihniyet değişebilsin. Okusun ki, erkek çocuklar en büyük erdemin insan olmak olduğunu görerek, yaşayarak öğrenebilsin."

"Unutmayalım ki, kadın ne kadar güçlü ise toplumda o kadar güçlüdür. Bir elden ses çıkmaz oysa iki el her şeyi yapabilir. Aslında tarihimize baktığımızda, bizim kadınlarımızın en önemli özelliklerden birinin güçlü olduklarını gösteren birçok kadın bulunmaktadır" diye konuştu.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı