Okul müdürü Mahsuni Canbay yaptığı açıklamada;

Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı

"Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın, teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeye göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir."

YENİDEN DİRİLİŞİN SEMBOLÜ

"Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı andan silkinişin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür."

BİR NESİL FEDA OLDU

"Milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır.

Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 103 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur."

DÜN ÇANAKKALE BUGÜN AFRİN

"Dün Çanakkale'de olduğu gibi bugün yine dünya mazlumlarının sesi olan bu millet aynı ruh ve şuur ile 15 Temmuz'da başlayan İstiklal mücadelesini El-Bab'da ve halen devam etmekte olan Afrin'de bu kutlu yolda baş koyduğu hak davasını, hakkın davasını cihana haykırıyor. Bir kez daha Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl dönümünü şan ile şeref ile anıyor Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum."

BUĞDAY ÇORBASI İÇTİLER

Programın ardından okul bahçesinde öğrencilere Çanakkale savaşında şehit olan şehitlerimizin menüsü olan buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı dağıtıldı.

Ayrıca öğrenciler değerler eğitimi kapsamında harçlıklarından toparladıkları 5 bin TL'yi Mehmetçik Vakfı'nın hesabına yatırdı.